ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од вртића се опростили маштовитом приредбом

Завршном приредбом коју су извели у Центру за културу, од вртићких дана данас се опростило 50 малишана из предшколске установе „Трол“.
Плесним кореографијама и музичким изведбама побрали су аплаузе присутних и измамили сузе радоснице својих најближих.
Директорица вртића Гордана Симић изразила је радост што испраћају још једну генерацију у свијет ђака, а најавила је и проширење капацитета обданишта.
– Ове двије године од појаве корона вируса нисмо могли да нашу дјечицу испратимо на овакав начин и срећни смо што сада можемо на овај свечани начин да се опростимо од њих. Вртић похађа 225 малишана од којих наше крило напушта 50 малишана из двије старије групе. Срећна сам што могу да подијелим с родитељима вијест да слиједи проширење капацитета и највјероватније од прољећа ћемо моћи да прихватимо још 120 нових малишана и надамо се да ћемо тада испразнити све листе чекања – рекла је Симићева
Додала је да малишани у вртићу имају прилику да похађају и специјализоване развојне програме школицу спорта и енглеског језика, као и активности у пројектима које вртић реализује.
-У овој години имали смо наше стандардне активности у оквиру школица спорта и енглеског језика, а учествовали смо и у пројекту „Растимо уз плес“ Дечије плесне асоцијације и Цивитасовом пројекту „Мали грађанин“ и данас смо показали дио тачака које смо у оквиру пројеката приређивали за свечане прилике – додала је Симићева додавши да се нада да ће списак специјализованих развојних програма бити проширен ове године, а малишане очекује и наставак пројекта „Растимо уз плес“.
Приредби су присуствовали представници Градске управе и друштвеног и културног живота Дервенте, јавних установа и предузећа, родитељи, средњошколци, као и представници све три вјерске конфесије.

Related posts

ЧАСОВИ ТКАЊА И ВЕЗА У КАСНИЈЕМ ТЕРМИНУ

admin

ДЕРВЕНТСКИ НАСТАВНИЦИ ПРЕД КАМЕРАМА ПРЕНОСЕ ЗНАЊЕ

admin

Санација враћа безбједност
мосту у Доњем Детлаку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još