Спорт

Побједнички пехар и пуне руке медаља

Чланови Карате клуба „Дервента“, њих 34, изборили су протеклог викенда на Првенству у каратеу у Богатићу, осим прегршт медаља, и побједнички пехар, али и титулу најбољег појединца међу млађим кадетима коју је понијела Драгана Бабић.

Међу 190 такмичара из РС, ФБиХ, Србије и Македоније, у дисциплини кате појединачно, чланови Карате клуба „Дервента“ освојили су десет златних медаља и то Маја Бабић, Марко Бабић, Владимир Михајловић, Урош Спасенић, Катарина Вуковић, Дорис Симић, Милица Асентић, Немања Видић, Лејла Мерџановић и Дејан Врањеш.

– Сребро засјало у рукама Владимира Павковића, Дариа Пејића, Диларе Топић, Леа Топића, Лане Малетић, Драгане Бабић, Славена Топаловића, Сергеја Николића и Марије Ђураш, док су бронзане медаље у овој дисциплини заслужили Лука Живковић, Анђела Вујичић, Давид Дринић, Ђорђе Видић, Јана Васић, Та,ара Вујовић, Николина Димитрић, Лана Николић, Давид Ђекић, Александар Болатар, Ана Миа Стојчић, Немања Секулић, Андреја Маркуљевић, Марко Ратковац и Ђорђе Ратковац – навели су из клуба додавши да су каратисти наступили и у дисциплини кате екипно.

– У екипним катама злато је освојило пет наших екипа и то као трочлани састави. У тиму 1 наступили су Маја Бабић, Марија Марић и Марко Бабић, други тим су чинили Владимир Михајловић, Анђела Вујичић и Дарио Пејић, тим три Дорис Симић, Јана Васић и Тамара Вујовић, тим четири Драгана Бабић, Лана Николић и Славен Топаловић, док су као тим пет наступили Дејан Врањеш, Сергеј Николић и Андреја Маркуљевић. У овој дисциплини, сребро су заслужили тим шест у саставу Николина Димитрић, Катарина Вуковић и Милица Асентић, тим седам Дилара Топић, Јана Васић и Марина Пијетловић, тим осам Лео Топић, Дилара Топић и Урош Спасенић, те тим девет Славен Топаловић, Лана Николић и Драгана Бабић. Бронзом се окитио тим 11 и то Немања Видић, Ана Миа Стојчић и Марија Ђураш – саопштили су из клуба.

Млади каратисти наступили су и у дисциплини борбе појединачно а злато су освојили Анђела Вујичић, Владимир Михајловић, Дарио Пејић, Дејан Врањеш и Лејла Мерџановић, док су сребро изборили Славен Топаловић и Драгана Бабић, а бронзу је понио Давид Дринић.

Организатор првенства био је карате клуб „Бушидо Бадовинци“, а ово такмичење уједно је било квалификационо за репрезентацију РС која наступа на Балканском првенству крајем октобра.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ УХВАТИО ЗАЛЕТ

admin

Дервенћанкама за
длаку измакла побједа

Derventski List

Дервентски кик – боксери
упијали знања од врхунских стручњака

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još