Eкономија

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ГОДИШЊИХ ПОРЕСКИХ ПРИЈАВА

Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике да је на основу Закључка Владе РС, рок за предају годишњих пореских пријава продужен до 30. априла.

Наиме, у складу са пореским прописима, рок за подношење годишњих пореских пријава је 31. марта, али је, на приједлог Министарства финансија Влада Републике Српске закључком пролонгирала рок за 30 дана како би се пореским обвезницима изашло у сусрет и како би им било олакшано извршавање пореских обавеза, имајући у виду свеукупну ситуацију изазвану пандемијом корона вируса.

С тим у вези, за правна лица, пословне јединице правних лица из ФБиХ, те страна правна лица са сталним мјестом пословања, рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на добит за 2019. годину, затим Годишње пријаве контролисаних трансакција са повезаним лицима за 2019. годину коју подносе порески обвезници чији укупан износ контролисаних трансакција у 2019. години прелази 700.000 КМ, те пореске пријаве за комуналну таксу и за регистровано оружје за 2020. годину продужава се до 30. априла.

Када су у питању предузетници, продужава се рок до 30. априла године за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2019. годину, Годишње пореске пријаве за малог предузетника која се подноси само ако у 2019. години нису поднесене мјесечне пријаве за малог предузетника и/или је у 2019. години пријављен порез мањи од 600 КМ, те пореских пријава за посебну републичку таксу и за комуналну таксу за 2020. годину.

Такође, продужава се рок до 30. априла године и за подношење пореских пријава за пореске обвезнике – физичка лица која имају обавезу подношења Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2019. годину, Пореске пријаве за регистровано оружје за 2020. годину, као и за носиоце комерцијалних и некомерцијалних породичних пољопривредних газдинстава који подносе Годишњу пријаву пореза по одбитку за годишњи обрачун доприноса за 2019.

 

Related posts

Школе и Спортски центар први у реду за гасификацију

admin

ПОЛОВИНА ИНВЕСТИТОРА ОДГОДИЛА ИЛИ ОДУСТАЛА ОД УЛАГАЊА

admin

РАФИНЕРИЈА ДЕРВЕНТИ ПОНУДИЛА ГАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još