Друштво

Радо прихватам нове изазове и перспективе

Настојање да моје оцјене буду квалитетно огледало залагања и учења током школовања за занимање електричара, крунисано је титулом ученика генерације, којој се нисам надао, али ми је донијела нову перспективу и прилику за запослење.

Ријечи су то ученика генерације Средњошколског центра „Михајло Пупин“ за трогодишња занимања Дејана Аџића који је признао да му занимање електричар није било први избор, али да је с временом схватио да је то његов позив.

– Иако ово занимање није било мој први избор, постепено ме почела занимати струка, почео сам се занимати за неке ситне поправке и изван школе и увидио сам да ми иде „од руке“. Свакако, увијек сам се трудио да имам одличне оцјене и да упијем што више знања и на тај начин стекнем добар темељ за будућност, али не и да се истичем, а ово занимање сам уједно и заволио – рекао је Аџић додавши да му је драго што је његов труд препознат, али да се титули ученика генерације није надао.

Велику улогу у корацима који су одредили његову будућност одиграли су чланови породице и комшије.

– Већина комшија и познаника замољавала ме да одрадим поправке у њиховим домовима, што ме још више освијестило да ми овај посао добро иде, а и учинило га пријемчивијим. Наравно, ишао сам ка опцији да због свих тих предности наставим своје школовање и упишем четврти степен, али сам добио понуду из иностранства коју сам одлучио да прихватим, а добрим дијелом јер је већина моје породице већ у иностранству – објаснио је овај млади Дервенћанин који ће даље усавршавање наставити у Аустрији.

– Добио сам радну дозволу за рад у Аустрији, а уједно и понуду да се дошколујем, тачније фирма која би ме запослила сноси трошкове усавршавања. Прихватићу прилику да надоградим своје знање и вјештине у овој области, а вјерујем да ће због тога мој рад бити признатији и плаћенији, што не треба занемарити – оцијенио је Аџић.

Овај млади електричар додао је да би волио у будућности ипак да се афирмише и у родном граду.

– Ја волим наш град и у будућности бих волио да живим и радим у Дервенти, тачније, планирао да покренем сопствени посао, али за сад ћу покушати да извучем најбоље што могу од прилике која ми се нуди у Аустрији – рекао је Аџић.

Учење на даљину

Иако су се на период учења на даљину многи ученици тешко привикавали, Дејан Аџић је тај период искористио како би истражио предности овог занимања путем интернета.

– За вријеме пандемије, док смо имали наставу на даљину, доста времена сам посветио проучавајући видее, начине рада и покушавао да примијеним те нове информације, занимљивости и можда другачије приступе начину рада кроз поправке. Свакако, много ми је помогла практична настава у школи – рекао је Аџић.

Related posts

ВИШЕ НАСЕЉА У ПЕТАК БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Благовијести обасјале Стару цркву

admin

БОСАНСКИ ЛУЖАНИ: ВЛАДИКА ОСВЕШТАВА ЖИВОПИС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još