Друштво

Расписан конкурс за
субвенцију каматне стопе

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

На конкурс који је отворен до 29. октобра могу да се пријаве лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо – развојне банке Републике Српске и у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до навршених 35 година.

– На конкурс може да се пријави и судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо – развојне банке, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник има до навршених 35 година живота (у том случају пријаву на конкурс подноси судужник) – навели су из министарства истичући да је предуслов за пријаву на конкурс да лица која се пријављују имају пребивалиште у Републици Српској.

Апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције може се преузети на сајту Владе Републике Српске www.vladars.net.

– На конкурс се не пријављују лица која су већ корисници субвенције камaтне стопе по датом стамбеном кредиту, јер једном додијељена субвенција важи до краја отплате кредита – нагласили су из министарства.

Related posts

Учесници видовданског маратона окријепили се у Дервенти

admin

Столићева трећа у Српској по знању из информатике

admin

У току чишћење наноса отпада из Укрине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još