Новости

Светосавски бал поново
освјетљава стазе хуманости

Светосавски бал, који ће ове године по четврти пут славити светосавље, хуманост и добра дјела, пратиће културни програм чији ће специјални гост бити глумац Славиша Чуровић.

Бал ће бити одржан 4. фебруара у сали мотела „Бабино брдо“ у организацији Кола српских сестара „Царица Милица“, а као и ранијих година, ова добротворна манифестација биће прилика за хуманост и оживљавање светосавских вриједности. Програм ће, осим специјалног госта, употпунити и наступи дервентских умјетника.

– Суграђанима ће се, поред Славише Чуровића,  представити и наше суграђанке, младе музичарке Маја Орландо извођењем композиција на виолини, те сестре Марија и Јована Новић пригодним пјесмама. На добротворни бал добродошли су сви наши суграђани, а позивнице је могуће резервисати до самог дана одржавања бала – рекла је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић подсјећајући да оваква прилика изискује и поштивање кодекса облачења у складу са духом манифестације, а који подразумијева дуге хаљине за даме и одијела за мушкарце.

Она је истакла и да ће дио прикупљених средстава, као и ранијих година, бити усмјерен ка хуманом циљу.

– Сваке године имамо задовољство да један дио средстава можемо да искористимо како бисмо изразили нашу подршку младима, односно једном од наших студената. Остали прикупљени новац одлучили смо да усмјеримо за радове на Светосавском дому у Српској вароши – додала је Додиг – Пијетловићева.

Светосавски бал и протеклих година био је повод за добра дјела, па је прикупљеним новцем помогнута породица Гибаница, као и лијечење Бранке Тривић и њеног сина Игора, те купљено звоно за Саборни храм Успења Пресвете Богородице.

Улазнице

Како су подсјетили из Кола српских сестара улазнице за бал, чија је цијена непромијењена и износи 100 марака, могуће је резервисати позивом на бројеве телефона 065/882-265, 065/566-830 и 066/747-886.

Related posts

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

admin

ДЕРВЕНТА ЈУТРОС (ФОТО)

admin

Прегршт петица, диплома и награда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još