ИЗДВОЈЕНОНовости

СЛУЖЕН ПОМЕН ДЕРВЕНТСКИМ БОРЦИМА У ВЛАСЕНИЦИ

На ратишту код Власенице, у рејону села Церска, 9. марта 1993. године, погинуло је 15 припадника другог батаљона 327. бригаде, а тим поводом чланови породица погинулих бораца, њихови саборци, те делегације Општинске борачке организације Дервента и Општинске управе Дервента, присуствовали су парастосу који је у Власеници служен за њихове душе.
– Нама из Дервенте у Власеници се мијешају осјећања неизмјерне туге и огромног поноса. Туге, наравно, због наших 15 погинулих момака, а поноса због чињенице да је тада одбрањено ово подручје и дефинисано у Републици Српској. Захвални смо начелнику општине Власеница и руководству Општинске борачке организације Власеница што сваке године изразе поштовање према погинулим Дервенћанима и заједно с нама присуствују парастосу – рекао је Чедо Вујичић, предсједник ОБО Дервента.
Приликом посјете спомен – соби у овом мјесту, делегација Општинске борачке организације и шеф Одсјека за борачко инвалидску заштиту положили су вијенац код паноа са ликовима погинулих бораца из Дервенте. Након парастоса у мјесној цркви, вијенци су положени и на спомен плочи изграђену у знак сјећања на њих на војничком гробљу, као и на споменик погинулим борцима из Власенице.
Овај трагични догађај био је повод да се између општина Дервенте и Власенице, а посебно између борачких организација, развију изузетни пријатељски односи.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИ ПРВАЦИ СРПСКЕ У ШАХУ

admin

Настављамо зацртаном трасом развоја

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još