ИЗДВОЈЕНОНовости

СПУШТАЛИ СЕ НИЗ ЗГРАДУ И УПРАВЉАЛИ РОБОТИМА

Касарна „Здравко Челар“ данас је традиционално отворила врата за суграђане, а циљ је да се становницима приближе послови Инжињеријског батаљона, а осим њих своју опрему представили су и припадници Жандармерије, Полицијске станице и Територијалне ватрогасне јединице.

Дан отворених врата организује се у касарни сваке године поводом 1. децембра, Дана оружаних снага БиХ, а ове године било је новина.

– Циљ нам је да цивилном становништву покажемо шта ми то радимо, како радимо како бисмо се отворили према јавности. Ове године представили смо и роботе, а новост је и што смо показали нашу вјештину рада на висини, односно спуштање низ зид. Задовољни смо одзивом и примијетили смо да има и посјетилаца који су некад били у инжињерији, па су дошли да виде која средства имамо – рекао је командант касарне мајор Владимир Бојић.

Осим организованих група из основних и средњих школа, касарну су данас посјетили и други суграђани, међу којима и седамнаестогодишњи Милан Богдан који се нада да ће школовање наставити на Војној академији у Београду.

– Надам се да ће ово бити моја струка, али нисам још дефинитивно одлучио. Дошао сам да се упознам са опремом коју војска користи, а ово ми је прилика да још више ствари научим и откријем. Највећи утисак на мене оставило је пјешадијско наоружање и механизоване јединице – рекао је Богдан.

Related posts

„ОСВЕТНИЦИ“ И „ПАРК ЧУДЕСА“ ВЕЧЕРАС (ВИДЕО)

admin

Нерадни 1, 2. и 9. јануар, те Бадњи дан и Божић

admin

Осињани прослављају славу села и цркве Светог Пантелејмона

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još