Друштво

Уз осмијехе и загрљаје
опростили се од основне школе

Осмијехе, загрљаје и понеку сузу подијелили су вечерас матуранти Основне школе „Никола Тесла“ прослављајући матурско вече, које су започели дефилеом улицама града у свечаним одијелима.
Матуранте, њих 112 из четири одјељења централне школе и једног из подручне школе, на нове животне стазе аплаузом су испратили родитељи, пријатељи и бројни суграђани.
Директор школе Љубиша Ђурић истакао је да је деветоро ученика заслужило титулу „вуковца“ што само по себи говори да је ово генерација вриједних и марљивих ђака.

-Као и свака генерација и ова се по многочему разликује од других и, чини ми се, да свака генерација постиже све боље резултате. Ове године, посебно смо поносни на све резултате које су ученици постигли на градским и регионалним такмичењима, али посебно бих издвојио друго мјесто у рукомету на републичком такмичењу – рекао је Ђурић пожеливши срећу будућим средњошколцима.

Титулу ученице генерације понијела је Александра Столић која је казала да ће из основне школе, осим другарстава, понијети и лијепе успомене са такмичења.

-Мислим да смо сви срећни због прославе матуре, али и узбуђени због оног што долази у наредном периоду. Увијек је присутна и мала трема, али вјерујем да је то позитивно – рекла је Столићева додавши да је титула коју је понијела из основне школе чини срећном јер је труд који је уложила препознат, а своје школовање планира да настави у гимназији општег смјера.
Труд и залагање током основношколског образовања донијели су титулу „вуковца“ Исидори Илић.

-Вјерујем да до сада уопште нисмо били свјесни да завршавамо основну школу и да је то крај једног лијепог поглавља у животу, а да сада слиједе нови изазови. Свакако, имамо велику улогу, ми „вуковци“ и ученица генерације, у даљем школовању да се покажемо у добром свјетлу и оправдамо очекивања – казала је Илићева.

Related posts

Штрапаријада окупила на хиљаде посјетилаца

admin

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ У ДОМУ ХКД „НАПРЕДАК“

admin

Озиме житарице на муци због влаге

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još