РС-РЕГИЈА

УСКОРО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ НОВЕ БОЛНИЦЕ У ДОБОЈУ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Добоју да је дефинитивно ријешено питање изградње болнице у Добоју и да би радови требало да крену почетком грађевинске сезоне.

Он је током радне посјете Добоју подсјетио да је изградња нове болнице у овом граду инвестиција вриједна више од 50 милиона евра.

Нагласивши да је тренутна болница подијељена у више објеката и да се налази на терену који је нестабилан, скоро на клизишту, Вишковић је поручио да ће нова болница бити регионални медицински центар који ће да обезбиједи услове достојне 21. вијека.

– Изградњом нове болнице биће стечени услови да ће сви грађани добојске регије имати медицинску услугу на врхунском нивоу – истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, било је одређених проблема процедуралне природе на релацији са кинеским партнером који ће да гради болницу.

– Уговор је сачињен у еврима и они су тражили гаранције за паритет између КМ и евра. Разјаснили смо те неспоразуме и на прошлој сједници Владе дато је овлашћење ресорном министру да потпише анекс уговора којим се рјешавају ова питања – појаснио је Вишковић.

Нову болницу у Добоју градиће кинеска компанија „Синофарм“.

 

http://www.rtrs.tv

 

 

Related posts

Незапосленим мајкама 750 КМ све док је једно од дјеце малољетно

admin

Садржајнију свакодневицу очекује 2.500 дјеце у Српској

admin

СИПА ТРАЖИ СЛУЖБЕНИКЕ, ПЛАТА ДО 1.550 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još