Друштво

Шест деценија пролетјело као 60 дана

Брачни пар Славка и Ђорђо Бојанић из Доње Лупљанице на празник Сретење Господње прославили су 60. годишњицу брака, окружени својим најмилијим, а све године заједничког живота, како истичу, пролетјеле су за трен.

Са осмијехом на лицима присјећају дана када су започели заједнички живот, а обоје памте да је фебруар те 1962. године био изузетно хладан, снијег висок до рамена, а сњежни наноси и већи.

Славка и Ђорђо познавали су се од дјетињства и расли једно поред другог. Као дјеца чували су стоку на њивама које је раздвајао поток. Симпатије су почеле још тада, а касније је дошло и ашиковање. На заједнички живот одлучили су се када је Славки било 26 година, а Ђорђи година више.

– Није ми било тешко да пођем за њега и да га нисам вољела не бих му се удала. Вољели смо се све ове године и ових 60 година брака прошло ми је као 60 дана – каже Славка.

Исте ријечи понавља и Ђорђо, додајући да су све што имају стекли заједно и да је то нешто што их је увијек зближавало.

Рецепт за дуг и срећан брак немају, али су сагласни да поштовање мора да постоји. Као и у свакој брачној заједници, живот је носио лијепе и мање лијепе  тренутке, али Бојанићи кажу да је љубав основ свега.

– Свакоме бих пожељела да живи како смо нас двоје провели наших 60 година. Срећно живимо и било је лијепо дијелити живот са Ђорђом – говори Славка поручујући младима да се више труде да сачувају брак када у њега уђу.

– За мене је Бог, па брак – додаје ова бака не скидајући осмијех са лица и не кријући радост што је дочекала да обиљежи шест деценија заједничког живота са човјеком којег воли и који је воли.

Дјеца

Славка и Ђорђо у заједничком животу стекли су петоро дјеце на које су, како кажу, поносни и који данас брину о њима.

– Ђорђо је радио и зарађивао, кратко је био и у Њемачкој, а ја сам бринула о наших петоро дјеце. Поносна сам што су сви живи и здрави, школовани и изведени на прави пут и сада када смо ми у старости они брину о нама – каже Славка.

Related posts

Од сутра десет нових лијекова на рецепт

admin

НАЈСПРЕТНИЈИ АЛАСИ ЗАСЛУЖИЛИ ПРИЗНАЊА

admin

Повећана старосна граница за одлазак у пензију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još