Друштво

Атлетски клуб хуманошћу
обрадовао „Сунце“

Ваучер у вриједности од 1.400 марака прикупљених од котизације за учешће у уличној трци „Дервента 2023“ представник Атлетског клуба „Дервента“ Далибор Врховац уручио је данас Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“.

Прва улична трка послије 40 година вратила је на улице Дервенте „краљицу спортова“ окупивши више од 500 учесника, а овај спортски догадјај имао је и хуману ноту.

Тренер Атлетског клуба Далибор Врховац истакао је задовољство одзивом учесника, а самим тим им и оних који су били дио хуманог геста.

– Одзив на трку је био одличан, а судећи по реакцијама такмичара, медија и других из атлетских кругова сљедећа трка ће бити још бројнија. У наредном периоду преостаје још да МФ банка и „Микрофин“ кредитна организација уплате још 500 марака на рачун удружења „Сунце“ како би финализовали донацију – рекао је Врховац.

Да донација корисницима „Сунца“ представља велики значај казала је предсједница овог удружења Татјана Спасојевић.

– Значај донације за удружење „Сунце“ је заиста велики, али и прије саме донације, значај се огледа и у самом чину позивања наших корисника за учешће у атлетској трци, а при чему су наши корисници, наша дјеца заиста били пресрећни и задовољни. Данас уручена донација ће бити искориштена за рад удружења, за одлазак корисника на излет и за помоћ организовања превоза наших корисника – рекла је Спасојевићева додавши да удружење броји 174 корисника.

Представник Атлетског клуба уручио је и плакете којима се захвалио градоначелнику Милораду Симићу и граду Дервента за подршку у организацији трке, а у име градоначелника примопредаји средстава присуствовао је шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић.

– Хвала Атлетском клубу на овом хуманом гесту. Град Дервента је ове године финансијски помогао организовање прве послијератне уличне трке „Дервента 2023“, а такође пружа подршку Атлетском клубу у виду гранта. Ово је један заиста лијеп чин, који показује да нечије мало некоме може значити пуно и надамо се да ће овај гест помоћи удружењу „Сунце“ као и да ће подстаћи неке друге на овакве гестове – рекао је Микеревић.

Атлетски клуб

Тренер Атлетског клуба Далибор Врховац казао је да чланове атлетског клуба у наредним мјесецима чекају броја такмичења.

– У наредних два, три мјесеца имамо на свака три-четири дана учешћа на такмичењима. Што се тиче домаће организације, у плану нам је да у августу организујемо дервентску десетку и трку на 5.000 метара, као и да сљедеће године опет организујемо уличну трку и то на вишем нивоу – рекао је Врховац.

Related posts

Завршено уређење
споменика у Ковачевићима

Derventski List

Вода стиже до
60 домаћинстава

Derventski List

Купци бирали јефтиније и најпотребније комаде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još