Друштво

ЗНАЊЕМ У ДРУШТВО НАЈБОЉИХ У РС

Да се труд и рад примијете, доказ су и ђаци Средњошколског центра „Михајло Пупин“ који су се нашли међу најбољим ђацима у Републици Српској, те тако доказали да се улагање у знање итекако исплати.

Моника Кузмановић, Денис Фејза, Марко Пјерановић, Душко Радић и Давид Видовић своју школу и општину представили су на републичким такмичењима, свако из своје области, сјајним знањем.

Најмлађа међу њима, ученица другог разреда гимназије Моника Кузмановић, освојила је друго мјесто на републичком такмичењу из физике.

– Вјежбала сам физику јер волим ту материју, а на такмичење сам отишла без очекивања. Физика је нешто што стварно волим и у чему уживам –  казала је Моника.

Годину старије колеге, гимназијалац Денис Фејза и техничар рачунарства Марко Пјерановић, учествовали су на републичкој смотри знања из енглеског језика.

– Мислио сам да ћу бити први на републичком такмичењу, имао сам велика очекивања, али имаћемо још прилика да се докажемо – рекао је Фејза.

Пјерановић каже да неће одустати од усавршавања, како би догодине остварили што бољи резултат.

Међу информатичарима издвојили су се Давид Видовић и Душко Радић, којима је такмичење у друштву најбољих ђака Српске, било веома корисно искуство.

– Наставићемо да се трудимо како би било још бољи  – истакао је Видовић.

Сви ови ђаци сложни су у томе да без рада на себи нема успјеха, те да ће дати све од себе да надмаше своје и резултате претходних генерација.

Школа

Подршка талентованим ђацима и свима који желе да напредују, подразумијева се у СШЦ „Михајло Пупин“.

– Презадовољни смо резултатима које су наши ученици остварили, нарочито кад узмемо у обзир да су се нашли у друштву ђака из бањалучких, добојских, приједорских и других школа. У односу на претходне године ово је велики корак, како за њих, тако и за све нас – рекао је директор школе Предраг Дринић.

Related posts

СВИЊА У ОСИЊИ НА СВИЈЕТ ДОНИЈЕЛА 21 ПРАСЕ

admin

ИМИЦ припремио Вече духовне музике

admin

Три деценије уз свој
народ и Дервенту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još