ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ИСТА СТРАСТ ОКУПИЛА КОЛЕКЦИОНАРЕ

Удружење грађана „Денариус“ из Градишке, у сарадњи са Народном библиотеком „Бранко Радичевић“, данас је у просторијама библиотеке организовало 5. међународни Сајам антиквитета и колекционарства, који је окупио 17 излагача из Славонског Брода, Зенице, Завидовића, Српца, Градишке, Прњавора, Бањалуке и Дервенте.
– Овогодишњи сајам је међународног карактера, зато што имамо тројицу излагача из Славонског Брода. Као и претходних година, изложили смо свашта, од старог накита, апарата, нумизматике, филателије, до милитарије и слично. Ми у Градишци овакав сајам организујемо већ седам година и постао је један од најпознатијих и највећих на простору БиХ, тако да се надамо да ће и сајам у Дервенти постати традиционалан. Важно је да смо успјели пробудити интересовање код грађана, што потврђује да је овогодишњи сајам у Народној библиотеци један од најбољих до сада са тенденцијом ширења – истакао је предсједник Удружења „Денариус“ Ален Мешић.
Поред тога, Мешић је додао да је сајам отвореног типа, што значи да људи могу донијети предмете на процјену, без обзира о којој области колекционарства се ради. Такође, додао је да се предмети могу продати, али и размијенити.
Један од излагача Есад Кључић, који је са кћерком Санелом дошао из Зенице, казао је да се колекционарством бави откад зна за себе.
– Љубав према колекционарству гајим од малих ногу и драго ми је што ће моја колекција бити сачувана, јер кћерка Санела обожава овај хоби и наставиће да се бави тиме. Учествујем на свим сајмовима оваквог типа, гдје год се одржавају на простору бивше Југославије. Чак сам путовао и у иностранство, тачније, у Њемачку. Што се тиче области, могу да кажем да сакупљам све од старих књига, сатова, до нумизматике, филателије и свега осталог. Све што има било какве везе са историјом, ја волим и сакупљам. Код куће имам једну затворену збирку коју чувам са поседном пажњом, док све остало излажем на сајмовима – рекао је Кључић, додавши да овакви сајмови представљају сјајну прилику да се нешто размијени или пак прода.

Related posts

УВОДИ СЕ ЗАБРАНА КРЕТАЊА ЗА ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Додик данас у Дервенти

admin

Припреме за фестивал етно – пјесме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još