ИЗДВОЈЕНОНовости

СТИГЛА ЗВОНА ЗА ХРАМ, ОСВЕШТАЊЕ У СУБОТУ

Пет нових звона за Саборни храма Успења Пресвете Богородице, која су изливена у Жалецу у Словенији, стигла су у Дервенту и у току је њихова монтажа, а 31. августа освештаће их митрополит загребачко – љубљански Порфирије уз саслужење великог брога архијереја Српске православне цркве.

Почетак литургије планиран је у девет часова, а у 10.30 освештање звона, док ће у крипти храма потом бити постављено послужење за све присутне.

Пет звона тешких 2.200 килограма, купљена су у словеначкој фирми „Омко“ која се више деценија бави производњом црквених звона.

– Пет звона, централни механизам за сатове, електрификација звона и челична конструкција за звона са дрвеном подлогом коштају 160.000 марака. У овом износу општина Дервента је учествовала са 40.000 КМ, будући кумови, тачније, њих 13 обезбиједили су укупно 65.000 марака, док је остатак средстава прикупљен од прилога вјерника – рекао је раније свештеник Радојица Ћетковић.

Related posts

АКЦИЈА ПОМОЋИ БРАНКИ ТРИВИЋ УЈЕДИНИЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

РАЗМОТРЕНА ПИТАЊА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

admin

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još