ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

Оружане снаге БиХ формиране су прије 14 година, а 1. децембар, Дан Оружаних снага, обиљежили су данас припадници Инжињеријског батаљона у касарни „Здравко Челар“.

На почетку обиљежавања, испред представника политичког и јавног живота Дервенте, постројили су се припадници Инжињеријског батаљона, а команданта касарне мајор Владимир Бојић рекао је да су Оружане снаге БиХ до сада оствариле вриједне и запажене резултате.

– Они се посебно огледају у пружању помоћи цивилним структурама у кризним и ванредним ситуацијама и помагању локалним заједницама, операцијама хуманитарног деминирања, учешћу у обукама и операцијама подршке миру и мировним мисијама Уједињених нација, као и рјешавању вишкова наоружања и муниције – рекао је Бојић додајући да је задовољан оствареним.

– Најважније је да смо завршили све планиране обавезе и да није било инцидената ни повреда војника, нарушавања безбједности и слично. Највећа сатисфакција је да послије обављеног посла сви буду здрави, а из свих радова научимо лекцију – рекао је Бојић.

Додао је да очекује да у предстојећој години припадници Инжињеријског батаљона буду ангажовани на десетак пројеката.

– У протеклој години радили смо за цивилне структуре санацију путева у општинама Берковићи и Источни Нови Мостар, а били смо ангажовани и за војне структуре. Спремни смо да одговоримо свим изазовима који буду постављени испред нас, а свим припадницима ОС БиХ желим да тако и наставе – додао је Бојић.

У оквиру обиљежавања Дана оружаних снага претходно је одржана традиционална манифестација „Дан отворених врата“, током које су припадници Инжињеријског и Деминерског батаљона изложили и представили становништву машине и опрему које користе у раду, као и демонстрирали како изгледа деминирање уз помоћ паса трагача, а новина су били роботи и спуштање низ зид зграде.

Тада су своју опрему посјетиоцима касарне представили и припадници Полицијске станице Дервента, Жандармерије и Ватрогасне јединице.

Related posts

Улица 1. маја постаје безбједнија

admin

Ни више цијене, ни радни дани не одгађају прославе

admin

Дервенћани на тргу дочекали православну Нову годину

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još