ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

Успјех који су матуранти основних и средњих школа остварили током школовања био је повод за пријем код начелника општине Милорада Симића, који најбољим ђацима на овај начин честита већ 16 година.

За осам ученика генерације и 20 ученика који су добитници „Вукове дипломе“, као и до сада, обезбијеђене су награде из буџета општине.

Симић је рекао да ће и ова генерација успјешних ђака засигурно освјетлати образ нашег града на сљедећем одредишту.

– Ипак смо одлучили да организујемо овај пријем, уз поштивање свих мјера предострожности, јер и ова генерација заслужује посебну пажњу с обзиром да велике успјехе које су постигли. Желим да честитам свим овим ученицима и вјерујем да ће Дервенту представити на најбољи начин гдје год кренули – рекао је Симић пожеливши успјешним ђацима пуно здравља и среће поручивши им да наставе путем успјеха.

Добитник „Вукове дипломе“ и ученик генерације Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Денис Фејза истакао је да је за овакав успјех потребно много одрицања, али да се добром организацијом све може постићи.

–  Матурант сам гимназије општег смјера, а након завршетка средње школе уписао сам Електротехнички факултет у Београду. За досадашњи успјех било је потребно пуно одрицања, али све се може добром организацијом времена и распоређивањем обавеза. Пронађе се времена и за учење и за изласке и хобије – рекао је Фејза додавши да ће му период средњошколског образовања остати у лијепом сјећању.

Николина Калањ вуковац и ученик генерације за четворогодишња занимања Стручне и техничке школе, истакла је да је јако лијепо када неко цијени и награђује труд и рад.

– Желим да се захвалим начелнику општине што је уприличио данашњи пријем и показао нам да цијени труд и залагање младих – рекла је Калањ.

Начелнику општине, професорима и директору школе захвалила се и матуранткиња гимназије и вуковац Вања Мерћеп која даље школовање наставља у Београду на Медицинском факултету.

– Овом приликом желим да се захвалим начелнику општине, свим професорима, директору и свима који су допринијели нашем успјеху, нашем школовању и да постанемо што бољи и успјешнији људи у будућности. Ово ми је додатна мотивација за даље школовање у Београду, гдје сам уписала Медицински факултет, а на ранг листи од 1.200 пријављених кандидата котирала сам се међу првих 200 примљених – рекла је Мерћепова.

Евита Бојковац вуковац и ученик генерације Основне школе „19. април“ такође се захвалила на урученој награди истичући и њен значај као потврде свеобухватног труда и рада.

Related posts

Слаткишима развеселили другаре

Derventski List

Пехар подигла екипа
„ДМ Монтажа“ из Брода

Derventski List

Ђаци вриједно
увјежбавају хорске изведбе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još