Друштво

РАД СА ДЈЕЦОМ НАЈДРАЖИ ИЗБОР

Љубав према раду са дјецом, те преданост током школовања и најбољи просјек оцјена донијели су младој Дервенћанки Лидији Поповић титулу студента генерације на одсјеку предшколског васпитања на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци.

Поповићева, која је дипломирани васпитач предшколске дјеце, приправник је у вртићу „Трол“, а ласкава титула коју је уз диплому понијела са факултета, потврда је да је изабрала занимање по својој мјери.

– Имала сам највиши просјек оцјена током студирања на мом одсјеку, те сам прва дипломирала, а поред тога задовољила сам критеријуме у вези дужине студирања, ангажованости око факултетских обавеза и тако понијела титулу студента генерације. Ова повеља најбољег студента биће лијепо сјећање на моје студентске дане, на сваки испит, на све згоде и незгоде и симбол је свега што се дешавало током три године студирања које су уједно биле и најљепши период мог живота – рекла је Поповићева објашњавајући да је рад са дјецом њена жеља од малих ногу.

– Када сам бирала свој животни пут, ниједно занимање које није обухватало рад са дјецом није долазило у обзир, па сам тако жељела да постанем психолог, учитељица или васпитачица – рекла је Поповићева.

Ова млада васпитачица признаје да је било потребно много одрицања и преданог рада, али је, како каже, кључ у мотивацији и организацији.

– Ја сам организовала вријеме тако да сваки дан искористим максимално и увијек сам проналазила и тренутке за дружење и опуштање  – казала је Поповићева додавши да су породица и колектив вртића „Трола“ такође заслужни за њене резултате.

– Желим да се захвалим директорици „Трола“ Гордани Симић која је препознала сав мој труд и рад и пружила ми прилику да искажем колико волим да радим са дјецом. Такође, без подршке породице ништа од овога не би било могуће – закључила је ова млада Дервенћанка.

Планови

Лидија Поповић не намјерава да одустане од усавршавања у својој бранши, те ће образовање наставити на мастер студијима.

– Желим да наставим да се усавршавам и постанем још боља – казала је Поповићева која је свој дипломски рад базирала на тези даровитости предшколске дјеце.

– Схватила сам да су сва дјеца даровита и да у предшколском периоду треба највише да радимо на подстицању те даровитости и да помогнемо дјеци да је испоље – рекла је Поповићева.

Related posts

Нови пројекат усмјерен ка оснаживању жена

admin

Школу и град учинили поносним

admin

Објекат ОШ „Никола Тесла“ биће адаптиран

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još