Спорт

БОЈАНИЋ ДЕВЕТИ НА „ЈАХОРИНА УЛТРА ТРЕЈЛУ“

Дервенћанин Стефан Бојанић за 15 часова 23 минуте и 38 секунди истрчао је 88 километара „Јахорина ултра трејла“, те се нашао на деветом мјесту.

Међународна трка окупила је протеклог викенда на олимпијској љепотици више од 200 учесника у четири категорије, а Бојанић је успио да се пласира у топ десет такмичара.

– Иако је трка била веома захтјевна, са више од 2.800 успона, успио сам да је пређем за 15.23 часова и пласирам се међу првих десет такмичара, освојивши четири ИТРА бода. Ово је моја прва трка и уз подршку компаније „Гатарић“ хуманитарног је карактера – рекао је Бојанић који је припадник Оружаних снага БиХ у дервентској касарни „Здравко Челар“.

– Ово је тек почетак и планирам да у новембру учествујем на трци у Билећи – казао је Бојанић цитирајући ултрамаратонца Јовицу Спајића: „Ми не трчимо брзо, ми желимо да стигнемо далеко“.

Стаза „Ултра трејла“ кружна је рута која повезује четири планине Сарајевско-романијске регије, односно Јахорину, Равну планину, Романију и Требевић.

Related posts

Теодора Милојевић
уписала нови успјех

Derventski List

Медаљама се окитило
13 чланова „Киме“

Derventski List

ФАВОРИТ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još