ИЗДВОЈЕНОНовости

Изградња Ватрогасног дома стигла до финалне фазе

Изградња новог Ватрогасног дома у Мотајичкој улици дошла је до краја друге фазе, а када комплекс који се простире на 1.100 квадратних метара и у који је до сада уложено око 630.000 марака буде завршен, дервентски ватрогасци имаће један од најмодернијих ватрогасних домова у републици Српској, те све услове за још ефикасније обављање задатака.

Нови објекат данас је са сарадницима обишао градоначелник Милорад Симић који је казао да очекује да у наредном периоду буде финализована изградња Ватрогасног дома и да ватрогасци током ове године почну да користе нови објекат.

– Вјерујем да ће одборници у Скупштини града подржати мој приједлог капиталних улагања, а што би омогућило издвајање из градске касе око 260.000 КМ да се овај посао приведе крају и да у овој години Ватрогасну јединицу премјестимо на ову, много условнију и безбједнију локацију, и да им омогућимо да достојно обављају свој посао – казао је Симић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Славен Пијетловић истакао је да се привредим развојем града, јавила и потреба за модернизацијом ватрогаства.

– Иницијатива за изградњу новог Ватрогасног дома је производ привредног развоја Дервенте и поред мноштва позитивних ефеката по друштвену заједницу, повећао се и ризик од пожара, те су се самим тим повећали и захтјеви за развој ватрогаства у нашем граду – објаснио је Пијетловић додајући да је Ватрогасни дом који је тренутно у употреби саграђен прије више од 70 година и да не одговара садашњим потребама.

Друга фаза изградње новог Ватрогасног дома, а која је подразумијевала завршне грађевинске радове, обавила је фирма „Ехта-Р“.

– Трећа фаза, која би трајала два до три мјесеца, подразумијева прикључак електричне енергије и воде, инсталацију котла за гријање, те уређење канализације и оборинских одвода, али и изградњу приступних саобраћајница и асфалтирање око 500 метара, од Улице Марије Бурсаћ до првог улаза у круг Ватрогасног дома – објаснио је власник фирме Драгољуб Ћустић.

Изградња Ватрогасног дома почела је прошлог прољећа, а прва фаза која је обухватала грубе грађевинске радове,  коштала је око 340.000 марака. Друга фаза подразумијевала је изградњу крова над гаражама, те финално уређење дијела објекта управе и гаража, а што је коштало око 290.000 КМ.

Related posts

Наредба о радном времену поводом републичког празника 21. новембра

admin

ДАНАС ЈЕ БАДЊИ ДАН

admin

ПРОНАЂЕН БОШКО БОЖИЋ ИЗ БРОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još