ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ускоро реновирање школских тоалета

Стварање бољих услова за ученике и запослене у Стручној и техничкој школи, послије замјене крова и пројекта енергетске ефикасности, којим је објекат школе „утопљен“, биће настављено реконструкцијом тоалета.

Овај посао дио је програма прекограничне сарадње између БиХ и Хрватске, а дио средстава за овај пројекат обезбиједиће град Илок, а дио Градска управа Дервента.

Како су из Градске управе објаснили до краја године биће потпуно реновирана три тоалета у Стручној и техничкој школи, и то два у приземљу и један на спрату школе. Посао реконструкције укључује замјену керамике, купатилских елемената, кречење, те нове инсталације.

– У оквиру програма прекограничне сарадње између БиХ и Хрватске, одобрено је финансирање пројекта реконструкције тоалета у Стручној и техничкој школи. Овај посао процијењен је на 35.000 КМ, од чега ће око 23.000 марака бити одобрено кроз пројекат, а преостала средства обезбиједиће град Дервента – навели су из Градске управе.

Директорица школе Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да су тоалети у овој школи неусловни, те да је њихова реконструкција неопходна.

– Када је завршен пројекат енергетске ефикасности, којим није било предвиђено унутрашње уређење школе, инсистирала сам на томе да проблем тоалета треба ријешити у што краћем року – казала је Јовићева додајући да ће услови у објекту школе бити умногоме бољи послије завршетка овог посла.

Стручна и техничка школа током протекле године је „утопљена“ захваљујући пројекту енергетске ефикасности, у оквиру чега је замијењена столарија, нанесена дасада, урађена изолација крова и ревитализован систем гријања.

Кров

Реализацији пројекта енергетске ефикасности претходила је замјена крова на згради Стручне и техничке школе, што је финансирала локална управа са 40.000 марака.

Related posts

Рад Дервенћанина међу
три најбоља у Европи

Derventski List

Промоција гласника и историјски час сутра

admin

СРЂАН ТЕОФИЛОВИЋ ПРВАК БиХ У ОЛИМПИЈСКОМ БОКСУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još