Култура

Љубав и пријатељство укоричени у „Душу боемску“

Поезија потекла из пера Синише Савића инспирисана љубављу, пријатељима и реалношћу живота, укоричена у збирку под називом „Душа боемска“ представљена је вечерас пред дервентском публиком.

Ријеч је првенцу овог аутора, а који сабира око стотињак пјесама међу којима и пјесме настале прије око три деценије.
– Пишем већ годинама, за своју душу, а на наговор пријатеља и највјернијих читалаца одлучио сам један дио из обимног опуса свог поетског стваралаштва да саберем у збирку, а то је уједно и начин да отргнем од заборава један период свог бурног живота – казао је Савић додавши да су пријатељи изабрали неколико пјесама и надјенули име збирци.
– Највећу захвалност дугујем Ружици Томић и Нади Ранковић које су биле главни иницијатори. Неке од ових пјесама носе и посвету, а ја ћу свакако наставити да пишем и прожимам и пријатеље кроз поезију – истакао је аутор.
Пјесме из ове збирке, осим аутора, говориле су и Дајана Дујаковић и Анђела Теофиловић, а музичку пратњу је приредио Дамјан Теофиловић.

Related posts

Представљање дјела „Ћирилицом пишем“ у сриједу

admin

„Арт сцена“ доноси бајке за најмлађе

admin

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još