Култура

Млади дервентски глумци на семинару „пеку“ занат

Семинар поводом Међународног дана драмског одгоја окупиће сутра у Прњавору учитеље, наставнике, професоре, полазнике и све ученике и заљубљенике у театар, те све оне који у свој раду његују драмски метод, а међу учесницима наћи ће се и полазници средњошколске групе Драмског студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Млади дервентски средњошколци ће имати прилику да присуствују предавањима Сеада Ђулића, глумца и драмског педагога из Мостара, професорице Бранкице Радоњић из Прњавора и Синише Тешановића, дипломираног драматурга и науче нешто ново о драмској педагогији и драмском приступу у раду са младима. У оквиру семинара, осим предавања, планиране су и заједничке радионице као и рад у групама који ће бити презентовани у завршници семинара. За сам крај предвиђена је позоришна представа Мостарског театра младих под називом „Пресуда: Тиха ликвидација“.
Осим Дервенћана, на семинару ће учествовати и Аматерска група „Миленијум“ из Српца уз домаћина Драмску сцену СПКД „Просвјета“ Прњавор, као и ученике основних и средњих школа из Прњавора.

Related posts

„Лија“ нови члан дружине

admin

ИЗЛОЖБА ДЕРВЕНЋАНКЕ САРЕ САВИЋ У СУБОТУ

admin

Покровски пјеснички конкурс отворен до 15. септембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još