ИЗДВОЈЕНОНовости

АСФАЛТ ЗА УЛИЦУ ПОРЕД „РАДА“, ВАТРОГАСНИ ДОМ УСКОРО ПОД КРОВОМ

Начелник општине Милорад Симић потписао је данас уговоре са представницима дервентских фирми „Геокоп“ и „Ехта-Р“ за изградњу улице поред некадашњег грађевинског предузећа „Рад“, чиме ће нова индустријска зона бити функционалнија, те за другу фазу изградње ватрогасног дома у Мотајичкој улици.

Из општинског буџета за изградњу улице поред „Рада“ издвојено је 142.000 марака, док је за наставак изградње новог ватрогасног дома намијењено 288.000 КМ, а представници Општинске управе и извођачи радова обишли су ове локације.

Симић је пројекат изградње улице поред „Рада“ истакао као одличан примјер ангажмана привредника и Општинске управе.

– Буџетским новцем, а ријеч је о 142.000 КМ, градимо улицу, а пет привредника, између осталих, фирме „Робот“, „МБ Моторса“ и „Вокел“ обезбиједили су 100.000 КМ за подземне радове, фекалну и оборинску канализацију, те припреме терена за асфалтирање. Завршетак радова планиран је у наредних 45 дана – рекао је Симић додавши да ће за непуну годину у овај дио града бити уложено око 20 милиона марака што ће омогућити и око 200 нових радних мјеста.

Власник „МБ Моторса“ Миланко Балешевић истакао је значај који ова улица има за привредне субјекте који граде своје објекте у овом дијелу града.

– Овдје на 24.000 метара квадратних градимо једну нову индустријску зону у коју ће бити уложено више од 20 милиона марака, те нам је ова улица од великог значаја. Захваљујући разумијевању Општинске управе усагласили смо се да ми, привредници, ријешимо канализацију и све остало што је потребно, а општина ће да улицу асфалтирати – рекао је Балешевић.

Да се ради о успјешном виду јавно – приватног партнерства потврдио је и Милијан Стојчић који проводи надзор над извођењем хидротехничких објеката.

– У току је изградња фекалне канализације у дужини од 280 метара и оборинске канализације дуге 340 метара која се завршава са сепаратором уља и масти кроз поменуту улицу, а која је у плану даље да настави буде настављена кроз Жељезничку улицу према будућем пречистачу код нове Механике – казао је Стојчић.

Када се ради о новом ватрогасном комплексу који ниче у Мотајичкој улици, начелник општине истакао је да је просторна нефункционалност постојећег ватрогасног дома условила инвестицију у нови објекат.

– Прва фаза изградње ватрогасног дома вриједна 339.000 КМ је у завршној фази, а данас смо потписали уговор за другу фазу за коју се је процијењена вриједност радова око 288.000 марака. Надамо се да би Ватрогасна јединица у новоизграђени објекат могла да усели у првој половини идуће године.  и скоро па ће се моћи уселити јединица, надамо се да ће то бити у првој половини наредне године – рекао је Симић додавши да би идућих дана требало да буде расписан и тендер за изградњу Мотајичке улице.

– Идућа фаза биће да се за нови ватрогасни дом изградимо прилаз из Жељезничке улице. За ове послове биће обезбијеђено око 238.000 КМ из буџета општине – рекао је Симић.

Директор фирме „Ехта-Р“, којој су повјерени радови на другој фази изградње ватрогасног дома, Драгољуб Ћустић казао је да ће у другој фази изградње ватрогасног дома објекат добити кровну конструкцију.

– Биће обављени и унутрашњи радови, као и фасада око објекта како би објекат био усељив – рекао је Ћустић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Славен Пијетловић изразио је задовољство због наставка радова на ватрогасном дому.

– Изградња дома је резултат привредног развоја општине и урбанизације, а локална заједница је озбиљно пратила стање и услове у заштити од пожара и увидјела неопходност боље и ефикасније ватрогасне службе. Циљ је већа заштита од пожара и бољи услови за рад ватрогасне јединице – објаснио је Пијетловић.

 

Related posts

Приредбом и базаром обиљежен Дан школе (Фото)

admin

Уз молитву и налагање Бадњака вјерници дочекују Божић

admin

Почиње исплата годишњег борачког додатка

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još