Друштво

ВОЛОНТЕРИ НЕУМОРНО ПОМАЖУ СУГРАЂАНИМА

Волонтери Црвеног крста посљедњих дана предано помажу својим суграђанима који имају забрану кретања због опасности од ширења заразе проузроковане корона вирусом.

Служба Цивилне заштите забиљежила је 36 захтјева суграђана којима је потребан неки вид помоћи, а волонтери, послије обраде захтјева буду упућени на адресе суграђана.

Најчешће се ради о позивима пензионера, односно особа од 65 година и старијих, којима су потребни храна, лијекови или друге потрепштине.

Једном оваквом случају свједочила је јуче екипа Дервентског листа, када је дугогодишњи волонтер Борислав Миоданић старијој суграђанки отишао по намирнице.

– Суграђани којима је ограничено кретање позову, а ми долазимо на задату адресу. Преузмемо новац и списак ствари које су им потребне, одлазимо у набавку лијекова или намирница те их достављамо – казао је Миоданић додавши да се ни сада, као ни раније, није двоумио да ли да се прикључи позиву Цивилне заштите да помаже суграђанима.

Пријаве

Сви заинтересовани за волонтирање могу да се пријаве лично на портирници Општинске управе Дервента или на број телефона 053/331-440.

Related posts

Од данас потписивање петиције „Бранимо истину, не дамо Српску“

admin

Дијелови града и
сутра без струје

Derventski List

УРЕЂЕНО ДВОРИШТЕ САМОСТАНА МАЈКЕ ЛУЈЗЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još