Друштво

Дервента и даље
у „Ритму Европе“

Уговор о наставку сарадње града Дервента и дјечијег плесно – музичког такмичења „Ритам Европе“ који је данас потписао градоначелник Милорад Симић са представницима фестивала, и ове године ће дати прилику младим Дервенћанима да представе своје таленте.

Дервента ће се, захвaљујући овом уговору, по трећи пут наћи у друштву 22 локалне заједнице из читаве Републике Српске чији представници ће се такмичити у „Ритму Европе“, а финале овогодишњег фестивала биће одржано у Палама.

Директор програма „Ритма Европе“ Игор Карадаревић истакао је задовољство што је Дервента препознала значај укључивања младих у овакву манифестацију.

– Радује ме што Дервента препознаје фестивал, највећи овога типа у Европи, и што допиремо и до мањих и већих средина. Рад са младима од 14. до 21. године које окупља овај фестивал већ постаје традиција, а као и претходних година, наши стандарди, начин рада и и функционисања остају исти. Дакле, деца и омладина, који желе да плешу и певају, узимајући у обзир и фолклорне ансамбле и клубове модерних плесова, су добродошли на аудицију у априлу. Десетак дана раније ћемо најавити датум аудиције, а са талентима који буду изабрани наставићемо да радимо у „буткампова“. Финале такмичења биће одржано крајем септембра или почетком октобра у Палама – рекао је Карадаревић додавши да су детаљније информације о фестивалу доступне на „Инстаграм“ профилу „Ритма Европе“.

Прије откривање нових талената, Дервента ће са својим представицима Иваном Симић и Дајаном Дујаковић, те плесним паром из Сарајева, учествовати на међународном „гранд финалу“ које ће бити одржано средином марта у Струмици у Сјеверној Македонији.

Симићева је, похваливши организацију фестивала, додала да припреме за финале интензивно трају.

– Овај наступ је на вишем нивоу, с обзиром да окупља представнике 20 општина и градова из Србије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске. Припреме су у току, интензивно вјежбамо, а наступамо под редним бројем 17 и надамо се најбољем – рекла је Симићева.

Данашњем потписивању уговора присуствовао је и извршни директор телевизијског програма „Ритма Европе“ Давид Макевић, као и координатор такмичења у Дервенти Гордана Симић.

Related posts

УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

Уз корисне информације и
подршку до републичког подстицаја

Derventski List

Уз гробље у Горњем
Детлаку стасава капела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još