ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА КУПУЈЕ ТРИ РЕСПИРАТОРА

Општина Дервента обезбиједице средства за набавку три респиратора за потребе лијечења суградјана, чија се вриједност процјењује на 100.000 евра, а обезбиједјен је и простор за смјештај особа која не поштују мјере изолације у својим домовима, одлучио је Општински штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници.

– Поступајући према Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације Општински штаб за ванредне ситуације обезбједио је адекватан простор за смјештај особа за које се утврди да поступају супротно мјерама кућне изолације, односно карантина. Смјештај је обезбеђен у ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента и то капацитета десет кревета са могућношћу проширења до 50 кревета и у објекту Терапијска заједница „Извор“, 30 кревета и довољно капацитета за евентуално болничко збрињавање – саопштено је из штаба.
На основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о јавном објављивању података о лицима, за које се утврди да не поступају у складу са изреченим мјерама кућне изолације, односно карантина, на подручју општине Дервента новчано су санкционисана четири лица.

– Лице иницијала Ш.З. санкционисано је са 100 КМ, а лица иницијала М.Б, Е.Г. и М.Е.С. са по 1.100 КМ – наводи се у саопштењу.
Штаб поздравља опредјељење највећег броја становника Дервенте да поштује препоручене мјере изолације и заштите и истовремено упозорава све који крше одредбе да ће контролни органи бити немилосрдни и ригорозни према онима који се оглуше о прописане мјере.
– На основу указане потребе општина Дервента обезбедиће средства за набавку три респиратора на наше суграђане. Претпостављена вриједност три оваква апарата је око 100.000 евра. Чињеница је да се у ово кризно вријеме привредници суочавају са озбиљним изазовима у смислу одржавања производње и обезбеђивања средстава за исплату зарада запосленим радницима, као и да би прикупљање средстава трајало извјесно вријеме, начелник општине Дервента Милорад Симић донио је одлуку да три респиратора буду набављена и плаћена средствима из буџета општине Дервента – истакнуто је.

Донације привредника који имају могућност да се укључе у акцију набавке респиратора и других средстава неопходних за рад здравствених радника свакако су добро дошле и позивају се да се јаве у Штаб за ванредне ситуације

– Такође, Штаб се захваљује свим привредницима који су до сада подржали набавку опрене и средстава за здравствене раднике – наводи се и саопштењу.

Related posts

Резултати уписа у Стручној и техничкој школи

admin

У закуп се даје 346 хектара земљишта

admin

СВИ ЗАРАЖЕНИ ИЗ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ АДЕКВАТНО ЗБРИНУТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još