Култура

ЕВИТИНИ „КАМЕНЧИЋИ“ НАЈБОЉА ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ

Прича под називом „Каменчићи“, младе дервентске пјесникиње Евите Бојковац, награђена је плакетом за најбољу причу за дјецу и омладину на књижевном конкурсу „Плањаксово перо 2018“.

Евита је са овом причом, као најмлађи аутор, заступљена у зборнику „На крилима змаја“. На промоцији зборника радова, у којем су заступљена 42 аутора, одржаној 17. априла оквиру 31. Међународног сајма књига у Сарајеву, Евитина прича изазвала је велико одушевљење публике.

Једну од Евитих прича „Мачак Миц у потрази за својим чарапама“ недавно је објавила „Нова школа“ из Београда. Ради се о илустрованој причи, која је постала веома популарна међу ученицима.

И ове године, млада талентована пјесникиња била је финалиста 13. Међународног фестивала дјечије поезије „Дјечије царство 2019“, па је 19. априла учествовала у финалу фестивала, одржаном у Бањалуци.

„Лутфест“

Евиту ускоро очекује учешће на 20. Међународном фестивалу луткарства „Лутфест“ који ће бити одржан у Источном Новом Сарајеву од 13. до 15. маја. На овој значајној манифестацији она ће се представити са пјесмама посвећеним луткама.

Related posts

„Лија“ нови члан дружине

admin

Учвршћена сарадња
„Вихора“ и „Коријена“

Derventski List

КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ДАНАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još