Друштво

Екипа ОШ „19. април“
побједник квиза из географије

Чланови географске секције Средњошколског центра „Михајло Пупин“ организовали су квиз знања из географије за ученике основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, а данас је у финалном кругу најбоље знање показала екипа „Атлас“ ОШ „19. април“ коју су чинили Далиборка Радошевић и Александар Рикановић.
Квиз је током десет дана окупио 60 екипа из ученика седмих, осмих и деветих разреда обје градске основне школе.

-Пријавили смо се на приједлог наставнице географије, а припремали смо се читајући књиге и понављајући градиво из ранијих разреда – рекао је Рикановић из побједничке екипе, а Радошевићева је открила да су се највише базирали на градиво из шестог разреда, с обзиром да оно обухвата најопштији дио географије.
Најодговорнији за осмишљавање квиза били су средњошколци Владимир Сријемац, Маја Вујичић, Тамара Суботић, Матеја Лугоњић, Дајана Сарић и Лејла Суљевић, које је водила професорица Слађана Бабић.
Директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић казала је да је идеја била да угосте основце, а одзив екипа је био и више него добар. Додала је да је апликацију за квиз осмислио ученик другог разреда ове школе Андреј Душанић.
Квизом је СШЦ „Михајло Пупин“ обиљежио 22. април, Свјетски дан планете Земље.

Related posts

Ускоро реновирање школских тоалета

admin

ЦНЦ техничари добили модерно опремљен кабинет

admin

Вакцинација без заказивања и сљедеће седмице

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još