Друштво

Желим да искористим све могућности кулинарства

Да кулинарство нуди безброј могућности открила сам тек када сам се уписала у ово занимање, а креативност и тајне овог заната настојаћу да што више преносим и у бављењу овим послом.

Казала је то Хелена Максић, ученица генерације за трогодишња занимања у Стручној и техничкој школи, додавши да иако ово занимање није било њен први избор, али веома брзо је добила мотивацију да научи што више о припреми и сервирању хране.

– Ова струка није испочетка била моја први избор. Ипак, нисам се покајала што сам се школовала за кувара, јер ми је то занимање отворило бројне могућности за будућност. Брзо сам схватила да са овим занимањем имам шансу да се професионално развијам – казала је Максићева истакавши је знање дограђивала и кроз кулинарске секције.

Како је истакла ова ученица генерације, по завршетку тростепене струке, жељела је да настави школовање, али је у међувремену, промијенила планове.

– Информисала сам се са циљем да школовање, тачније четврти степен, стекнем у Добоју, али с обзиром да тренутно немам могућности за то, преорјентисала сам се ка тражењу посла у нашем граду. Планирам и да се окушам на некој академији или чак угоститељству – објаснила је ова млада Дервенћанка казавши да неће одустати од до сада утемељеног знања.

Посебну чар за њу, како је признала, има припрема јела својствених овом поднебљу.

– Највише ми се свиђа припрема гулаша, пита и неких готових јела уобичајених за наше крајеве – казала је Максићева додајући да јој је посебно драго што је препознат труд који је уложила током школовања и што је као награда за то стигла титула ученице генерације.

Аутомобили

Ова ученица генерације истакла је да јој је креативност једна од надражих афинитета, те да радо и често заплови тим водама.

– Од дјетињства једна од занимљивијих ствари ми је била да се уз оца, који је аутомеханичар, бавим поправкама аутомобила, а с обзиром да имам и таленат за цртање, љубав према аутомобилима преносим на папир – рекла је Хелена Максић.

Related posts

Стручни осврт на терапијски програм ране интервенције

admin

Прикупљање драгоцјених
капљица 23. новембра

Derventski List

Припреме за школске обавезе
почињу за стотињак малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još