Друштво

За Васкрс обрадовали 95 суграђана

Прилику да достојанствено прославе Васкрс добило је 95 суграђана слабијег материјалног стања којим су чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ уручиле пакете са прехрамбеним и хигијенским производима, а који су прикупљени током васкршње акције, тродневног базара, донација и чланарина.

Према ријечима предсједнице кола Ђурђе Додиг Пијетловић због све мањег одзива суграђана да донирају намирнице у корпе у маркетима, одлучиле су да организују васкршњи базар на којем су понудиле суграђанима васкршње декорације, украсе, погаче и колаче.

– Од када организујемо божићне и васкршње акције, ове године имали смо најслабији одзив у прикупљању помоћи, али нисмо хтјеле одустати, па смо одлучиле да прикупимо средства кроз базаре, које смо организовале на Врбицу, Цвјетну недјељу и Велику суботу. На тај начин смо прикупиле 1.680 марака. Остатак од око 1.500 марака смо обезбиједиле од наших чланарина. Иако је потреба за пружањем помоћи велика, успјеле смо обезбиједити пакете за 95 суграђана – рекла је Додиг Пијетловићева.

Подсјетила је да су све активности у колу на добровољној основи и да је ријеч о организацији која се самофинансира.

Related posts

Саборовање славило духовно пјесничко стваралаштво

admin

УЧЕНИЦИ ИЗ ОСИЊЕ У КЊИЖЕВНОМ МАСКЕНБАЛУ

admin

Концерт „Врапчића“ вечерас
у Спортском центру

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još