Друштво

Злочини Бугара над Србима
од 1915. до 1918. године

Књига о страдању српског народа од стране Бугара за вријеме Првог свјетског рата под називом „Бугари у извјештајима Арчибалда Рајса 1915-1918“ биће представљена дервентској публици у сриједу, 28. јуна у просторијама Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ријеч је о дјелу насталом по истраживању историје Првог свјетског рата у источном дијелу Србије и дијелу према Прокупљу, Пожаревцу и Сурдулици, а које је провео један од аутора пуковник – пилот Милорад Ђошић.

– Књига посједује и регистре имена жртава, али и злочинаца, односно бугарских војника који су највеће злочине починили над српским старцима, женама и дјецом. Поред 42 фотографије жртава, географских мјеста и докумената, садржи и оригинални текст Арчибалда Рајса на француском језику – казао је Ђошић.

Заједно са аутором, о овом дјелу пред Дервенћанима говориће и професор доктор Милоје Пршић. Промоција књиге, чији је организатор Српско просвјетно културно друштво „Просвјета“, планирана је од 20 часова.

Related posts

ПРОМОВИСАНА КЊИГА О ПРЕДШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ

admin

Прекиди у снабдијевању струјом сутра

Derventski List

Ученици аутори изложбе
о страдању у логорима НДХ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još