ИзбориИЗДВОЈЕНО

Мир, стабилност и напредак будућност РС

Република Српска, послије голгота које је овај народ доживио, је наша највећа побједа и имајући то у виду, одговорно се односимо према будућности Српске, према чувању народа и обезбјеђивању мира, стабилности и економског напретка.

Поручено је то вечерас на предизборном митингу ПДП-а у дервентском Центру за културу приликом којег се Дервенћанима представила кандидат за предсједницу Републике Српске Јелена Тривић, кандидати за Народну скупштину РС из изборне јединице 4 предвођени носиоцем листе Сањом Димитрић, а међу којима су и Дервенћани Мирко Петрић и Душко Вујичић, те кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ са носиоцем листе за изборну јединицу 2 Синишом Голићем и кандидатом из Дервенте Дајаном Зарић.

Тривићева је истакла да вјерује да ће ПДП из ове изборне јединице имати директан мандат.

– Ови кандидати су урадили много тога доброг и из улоге опозиције сам много добрих приједлога и рјешења добила и заиста ми је част и задовољство да су ме такви људи подржали у овој, како често наглашавају моји политички сарадници, најбитнијој политичкој утакмици, а то је утакмица за предсједника Републике. То није само политичка борба, то је општа друштвена борба између два концепта у РС, а то је концепт који смо имали на сцени 17 година, и наш концепт, нова визија РС, а српски национални интерес за 21. вијек је мир. Срби себи не смију дозволити ни најмањи сукоб, него треба да градимо стабилне односе са свима у свијету и у том погледу наше теме су оно што чини живот сваког човјека, а то су борци, мајке, радници, пензионери и сви људи у РС – рекла је Тривићева додавши да Републици Српској требају нове инвестиције.

– Побједа над корупцијом и политичка стабилност довешће до већег прилива инвестиција. Нова Влада РС у првој години мандата увешће нерадну недјељу, бесплатне уџбенике за све основце, реформу законодавства за ефикаснију заштиту радничких права, ту је и суфинансирање 50 одсто цијене приватних вртића, повећање пензија за десет одсто, 20 одсто повећање борачких примања уз напомену да ћемо борачки додатак утврдити заједно са борцима у оном износу који је адекватан и реалан да се одужимо за оно што су нама борци оставили а то је наша највећа српска побједа 20. вијека, а што је Република Српска – казала је Тривићева.

Носилац листе за Народну скупштину РС из изборне јединице 4 Сања Димитрић казала је да ПДП наставља да ради за слободу и бољи живот сваког појединца.

– Боримо се за слободу и бољи живот сваког човјека у РС и настављамо да радимо оно што смо до сада радили у нашим локалним заједницама и у том правцу идемо даље. То значи бесплатан превоз за све ученике, бесплатни уџбеници за све ученике, бољи живот за пензионере. Идемо даље до побједе – рекла је Димитрићева, а присутним се обратио и предсједник ГО ПДП-а и кандидат за Народну скупштину РС Мирко Петрић.

– Апел свима нама који будемо бирани је у смјеру заустављања егзодуса и одласка младих, способних и школованих људи. РС више не може то да трпи, јер младост морамо задржати овдје – рекао је Петрић позивајући на подршку заједничким кандидатима за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ.

Носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ за изборну јединицу 2 Синиша Голић казао је да борба за РС мора да буде приоритет.

– Више него игдје РС мора да се брани у нашим заједничким институцијама у Сарајеву, гдје се воде највеће политичке утакмице којима се брани дејтонска и уставна позиција РС и што нас буде више тамо, већи ће бити наш утицај – рекао је Голић.

Предизборној трибини присуствовао је и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић казавши да је представљена гарнитура људи сигуран бољитак и просперитет Српске.

– Осјећам велико задовољство када видим ову лијепу структуру и комбинацију младих и искусних људи који имају знање и гарантују да ће РС добити добре посланике у идућем мандату. Они сви уживају моју пуну подршку, а посебно Јелена Тривић, која води највећу битку за бољу судбину РС – рекао је Иванић, а присутне је поздравио и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

– Владајући режим већ пола године спрјечава да гориво буде јефтније за пола марке по литри, већ пола године спрјечава да буде нижа стопа ПДВ-а за основне животне намирнице и колико видимо у задњих неколико дана покушава да уђе у сукоб са земљама са којима РС има највећу спољнотрговинску размјену, а посебно Дервента као један од развијених градова у РС. Мислим да отварање непријатељстава са важним спољнотрговинским партнерима је изузетно штетно за РС, а самим тим и за привреду Дервенту. Десетине хиљада људи могу остати без посла и ми то морамо зауставити. Српској и Дервенти треба правде и посла, достојанства и зато је важно подржати листе наших кандидата и очекујемо велику и убједљиву побједу Јелене Тривић и Мирка Шаровића и у Дервенти, и у изборној јединици 4 и у Српској – рекао је Бореновић.

Подршку кандидатима ПДП-а својим присуством пружили су и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић, те представници општинских и градских одбора Србац, Добој и Модрича, као и коалициони партнери.

 

до већег прилива инвестиција. Нова Влада РС у првој години мандата увеш нерадна недјеља, бесплатни уџбеници за све основце, реформа законодавства за ефикаснију заштиту радничких права, суфинансирање 50 одсто цијене приватних вртића, повећање пензија за десет одсто, 20 одсто повећање борачких примања уз напомену да ћемо борачки додатак утврдити заједно са борцима у оном износу који је адекватан и реалан да се одужимо за оно што су нама борци оставили а то је наша највећа српска побједа 20. вијека, а што је Република Српска – казала је Тривићева.

Носилац листе за Народну скупштину РС из изборне јединице 4 Сања Димитрић казала је да ПДП наставља да ради за слободу и бољи живот сваког појединца.

– Зашто се боримо него за слободу и бољи живот сваког човјека у РС, јер само настављамо да радимо оно што смо до сада радили у нашим локалним заједницама и у том правцу идемо даље, а то значи бесплатан превоз за све ученике, бесплатни уџбеници за све ученике, бољи живот за пензионере. Идемо даље до побједе – рекла је Димитрићева, а присутним се обратио и предсједник ГО ПДП-а и кандидат на листи за Народну скупштину РС из ове изборне јединице Мирко Петрић.

– Апел свима нама који будемо бирани је у смјеру заустављања егзодуса и одласка младих, способних и школованих људи, РС више не може то да трпи, јер младост морамо задржати овдје – рекао је Петрић оцијенивши да ће то бити велика и величанствена побједа народа и позивајући на подршку заједничких кандидата Мирка Шаровића и Јелене Тривић.

Носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ за изборну јединицу 2 Синиша Голић казао је да је утицај ПДП-а видно показао бољитак Српске.

– Република Српска мора да се гради у сваком мјесту, а најбоље се може градити нашим економским политикама и на тај начин РС и свако мјесто у РС ће се најбоље чувати. Више него игдје РС мора да се брани у нашим заједничким институцијама у Сарајеву, гдје се воде највеће политичке утакмице којима се брани дејтонска и уставна позиција РС и што нас буде више тамо, већи ће бити наш утицај а који се показао да чини РС стабилном, сигурном и отвореном – рекао је Голић.

 

Предизборној трибини присуствовао је и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић казавши да је представљена гарнитура људи сигуран бољитак и просперитет Српске.

– Осјећам велико задовољство када видим ову лијепу структуру комбинацију младих и искусних људи који имају знање и гарантују да ће РС добити добре посланике у идућем мандату. Они сви уживају моју пуну подршку, а посебно Јелена Тривић, која води највећу битку за бољу судбину РС – рекао је Иванић, а присутне је поздравио и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

– Владајући режим већ пола године спрјечава да гориво буде јефтније за пола марке по литри, већ пола године спрјечава да буде нижа стопа ПДВ-а за основне животне намирнице и колико видимо у задњих неколико дана покушава да уђе у сукоб са земљама са којима РС има највећу спољно-трговинску размјену а посебно Дервента као један од развијених градова у РС. Мислим да отварање непријатељстава са важним спољно – трговинским партнерима је изузетно штетно за РС а самим тим и за привреду Дервенту. Десетине хиљада људи могу остати без посла и ми то морамо зауставити, Српској и Дервенти треба правде и посла, достојанства и зато је важно подржати листе наших кандидата и очекујемо велику и убједљиву побједу Јелене Тривић и Мирка Шаровића и у Дервенти, и у изборној јединици 4 и у Српској – рекао је Бореновић.

Подршку кандидатима ПДП-а својим присуством пружили су и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић, те представници општинских и градских одбора Србац, Добој и Модрича, као и коалициони партнери.

 

Related posts

Одборници распоредили буџетски суфицит

admin

КРЕЋЕ ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ

admin

„Трол“ ипак организује припремни програм

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još