Друштво

ОЛОВКОМ И КИСТОМ СТВАРА МАГИЈУ

Седамнаестогодишњи Драган Радошевић, оживљавајући оловком и кистом разне мотиве, сигурним кораком корача ка свом мјесту на умјетничком небу, а релистични призори природе, портрета и животиња показују да је дервентска умјетничка сцена богатија за још једног члана.

Скромно признаје да склоност ка сликању гаји од дјетињства, али озбиљнији радови настали су тек коју годину уназад.

– Цртам од малих ногу, а озбиљније сам се дао у умјетничке воде 2018. године. Као дијете, имао сам тенденцију да добар дио игре проведем цртајући и кроз ту игру провукла се и жеља да се мало више посветим томе. Потом сам се окушао и у сликарству и то претежно акрилним бојама, али сам и даље досљедан цртању графитном оловком – рекао је Радошевић додавши да су велики утицај на њега имала дјела страних умјетника.

– Чак Блек, Ендру Тишлер, Хедер Руни имали су велики утицај на мене и то због правца којем и ја нагињем и мотива који и мене инспиришу, а то су природа, портрети и животиње. Додатну мотивацију проналазим у музици и то је постао веома важан процеса настанка радова, јер се и не сјећам дјела које је настало, а да нисам био подстакнут музиком – казао је Радошевић додавши да је до сада из његове „радионице“ изашло тридесетак радова.

– Углавном се ради о дјелима које сам радио према свом осјећају, мада сам неке од њих урадио и према жељи других – рекао је Радошевић.

„Медвјед са рибом у устима“

Радошевић је истакао да је најпоноснији на слику „Медвјед са рибом у устима“ рађену акрилним бојама на платну, а на овом дјелу је радио отприлике мјесец.

Планови

Да ће сликарство увијек бити дио његовог живота, каже да не сумња, али, како додаје, нема у плану усавршавање у академском смислу.

– Тежим усавршавању и, наравно, трудим се да сваки наредни рад буде бољи од претходног, али тренутно немам у плану да се академски образујем у овом домену – каже Радошевић.

 

Related posts

За Васкрс обрадовали 95 суграђана

admin

Коначан изглед добила
палионица за свијеће

Derventski List

ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА МАЛИШАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još