Друштво

Осмијеси шесторо
малишана враћају снагу

Да су насмијана дјечија лица најбољи лијек за све животне недаће најбоље знају у породици Козаров. Послије смрти мајке Кристине, отац Жељо снагу црпи из својих узданица  Лорене, Милана, Ивана, Монике, Дуње и Мије.

Поводом 111. рођендана Дервентског листа чланови редакције посјетили су ову породицу уручивши им мали знак пажње пред предстојеће празнике које свих шесторо малишана жељно ишчекује.

Најмлађи међу њима припремају чизмице за поклоне од Светог Николе, а школарци жељно чекају зимски распуст. Са баком Аницом, која уз оца Жељу брине о њима, малишани проводе највише времена.

Судбина ових малишана којима је болест одузела мајку дирнула је многе суграђане, али и људе добро срца из других мјеста. Свима њима, отац Жељо, захваљује.

– Хвала свима који нам помажу, првенствено у изградњи куће у Новом насељу. Ми смо са изградњом нашег новог дома, прије Кристинине смрти, били стигли до прве етаже. Касније је Центар за социјални рад Дервента преузео иницијативу и ова кућа је покривена, што је и био приоритет. Одрађене радове заједничким снагама реализовали су Градска управа, дервентски привредници, те организација „Српска кућа“. Свима сам неизмјерно захвалан – рекао је глава породице Козаров додавши да се нада да ће са малишанима уселити у нови дом на прољеће.

Он је казао и да је неочекивано стигла помоћ и за изградњу друге куће у насељу Кукавице, а коју су инцирали чланови породице, комшије и пријатељи.

Из Центра за социјални рад, који је заједно са Градском управом и дервентским привредницима, покренуо изградњу куће за ову породицу, истичу да је обезбјеђивање новог дома за Козарове у финалној фази.

– Завршено је лијепљење керамике у кући, суше се глазуре како би урадили и ламинат, а сада би даљи радови требали да буду кречење, те набавка намјештаја и бијеле технике, што ће обезбиједити „Српска кућа“ – казала је директорица Центра за социјални рад Маја Поповић.

Кристина Козаров, мајка шесторо малишана, преминула је у јуну послије борбе са тешком болести, и то само неколико мјесеци послије рођења бебе.

Школа

С обзиром да троје од шесторо малишана иде у школу, Жељо Козаров је посебну захвалност исказао Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима која је омогућила дјеци превоз до школе.

– Директорица нам је са почетком школске године изашла у сусрет са организацијом бесплатног превоза. Лорена, Милан и Иван су школарци, с тим да Иван првачић и школу похађа у Малици, удаљеној шест километара. Због тога нам превоз до школе највише значи. Од све помоћи заиста ми је најважније да су дјеца обезбијеђена – рекао је Жељо Козаров.

Related posts

Стара црква прославиће Спасовдан

Derventski List

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Derventski List

Вожњом бадњака најављују најрадоснији празник

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još