Култура

„Патковача“ друга кућа за умјетност

Међународна ликовна колонија „Патковача 2023“ свечано je отворена уз поезију и звуке гитаре у присуству 25 ученика колоније и других љубитеља умјетности и природних љепота.
Организатор колоније је Удружење ликовних стваралаца “Уликс” из Дервенте.
-На ликовној сцени БиХ ово је једна од важнијих колонија која траје 20 година. У првим годинама је имала велике успоне када су нас подржавали многи, трајала је седам дана, учесници су били из многих земаља, а ове године са нама су учесници умјетници из нашег ближих окружења – рекао је предсједник „Уликса“ Саша Богдан
Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба „Вихор“ Милорад Ђурђевић, који је говорио поезију на отворењу колоније, казао је да је част бити дио манифестације која траје 20 година.
Учесник колоније Марин Милутиновић из Ниша по шести пут је на дружењу ликовних умјетника на ријеци Укрини.
-Похваљујем домаћине и ово је велики догађај. Колонија окупља добре и племените људе – рекао јр Милутиновић.
Свечаном отварању колоније присуствовали су посланик у Народној скупштини РС Денис Пијетловић, одборник у Скупштини града Давор Симић, директорица Туристичке организације града Биљана Теофиловић, представници Српског књижевног клуба „Вихор“ и многи други љубитељи умјетности и природних љепота.

Related posts

Премијера представе „Анастасија“ у Дервенти вечерас

admin

„НЕМАЊИЋИ“ У ДЕРВЕНТИ ДО КРАЈА МЈЕСЕЦА

admin

Публика уживала у музичком путовању

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još