ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Петар Божовић увеличао
Преображењско вече

Великан српског глумишта Петар Божовић вечерас се представио бројној публици на платоу испред Храма Преображења Господњег у Новом насељу, који је одисао посебним сјајем, а све у сусрет крсној слави.
Као и ранијих година, организацију програма понијело је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, чији предсједник Далибор Ђекић истакао да је част и задовољство угостити доајена српског глумишта.
-Прије неколико година донијели смо одлуку да ћемо организовати Преображењске вечери и дуго смо са нашим вечерашњим гостом договарали ову посјету. Заиста ми је драго да је Божовић нашао времена да дође вечерас и да обрадује наше грађане, да осјете његову ријеч. Мислим да је он један глумац који је спојио хришћанство, духовност, православље са позориштем – рекао је Ђекић истакавши захвалности Градској управи и градоначелнику Милораду Симићу на подршци у организацији Преображењских вечери.
Вечерашњем догађају испред платоа храма Преображења Господњег присуствовао је градоначелник Милорад Симић са сарадницима, монаштво и свештенство, одборници Скупштине града и бројни вјерици и грађани.

Related posts

Размјена уџбеника од сутра

admin

О стотинама радника брину као о својој породици

admin

Дервента, Прњавор и Добој добили по возило за услуге сестринства

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još