Новости

Представници Дервенте 16. марта
дио гранд финала „Ритма Европе“

Гранд финале дјечијег плесно – музичког такмичења „Ритам Европе“ у Сјеверној Македонији заказано је за суботу, 16. марта у 12 часова, а представници Дервенте Ивана Симић, Дајана Дујаковић са плесним паром из Сарајева Бењамином Малићбеговићем и Маријом Андрић наступиће под редним бројем 17 и настојати да се представе у најбољем свјетлу.

Поручено је то данас на конференцији за медије, којој су присуствовали представници Дервенте заједно са директором програма Игором Карадаревићем који је истакао да је наступ Дервенћанки заједно са плесним паром покупио многе симпатије.

– Знам да ће бити тесна конкуренција из свих земаља, јер сви такмичари имају изузетан квалитет за фестивал, а „гранд финале“ ће преносити Национална телевизија Сјеверне Македоније. Важно је истаћи да овог пута не постоји могућност СМС гласања, тако да ће победу однети представници који поберу највише гласова жирија представника и жирија фестивала – рекао је Карадаревић додавши да ће и жири фестивала „Ритам Европе“ имати исту „јачину“ као и други жирији.

– У телевизијском преносу ће бити видљиве табеле са гласовима свих локалних заједница учесница – додао је Карадаревић.

Дервентски амбасадори представиће Грчку са пјесмом Каломире „Secret combination“ која је наступ подржала дијелећи га на свом „Инстаграм“ профилу.

– Вриједно радимо и спремамо се, имамо пробе и тежимо ка томе да будемо што бољи и надам се да ћемо освојити срца Македонаца, Црногораца и Срба – рекла је Ивана Симић додавши и да је ово такмичење свима донијело нова искуства, а Бењамин Малићбеговић потврдио је да су стекли нова пријатељства и познанства.

Дајана Дујаковић рекла је да је упркос напорним припремама владала позитивна атмосфера међу учесницима, те да су уживали, а Марија Андрић подсјетила је да представници Дервенте наступају под редним бројем 17.

Подршку представницима Дервенте пред пут у Сјеверну Македонију изразио је и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

Како је од раније познато, завршна манифестација биће одржана у Струмици у Сјеверној Македонији, а осим првопласираних представника из Републике Српске, и то Дервенте, Прњавора, Приједора, Градишке и Пала, окупиће и пет првопласираних екипа из Србије, Црне Горе и домаћина, Сјеверне Македоније.

Related posts

ПОВЕЉА НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

admin

ДОНЕСЕНА НОВА НАРЕДБА ЗА РАД У ДЕРВЕНТИ

admin

НАЗИРУ СЕ ОБРИСИ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još