ИЗДВОЈЕНОКултура

„ПРИМАДОНЕ“ ЗАСЛУЖИЛЕ ОВАЦИЈЕ ПУБЛИКЕ

Пред дервентском публиком.вечерас су у Центру за културу Тања Бошковић и Рада Ђуричин извеле представу „Примадоне“, у режији Ирфана Менсура.

Ради се о представи насталој према угледу на дјело „Опсада Стаљинграда“ шпанског писца Синестере.
-Ово је прича о две жене, две глумице од којих је једна била супруга главног глумца, продуцента и власника позоришта, а друга његова љубавница. Дакле, оне су, након његове смрти, остале саме и уселиле су се у напуштено позориште које савременост хоће да сруши и да направи тржни центар. Њих две својим животима бране то позориште од поплаве примитивизма и конзумерства сваке врсте. То је једна племенита и озбиљна прича која нас запита да ли све заиста може да се продаје и купује. Ово је и лични став нас две старице, оцвале примадоне које својим животима бранимо ову дивну уметност – истакла је Бошковићева, која је наступила у улози љубавнице.
Поред тога, Бошковићева је додала да су оне дужне својој дјеци, јер Радин син је сниматељ, а њена кћерка је глумица.
-Ми бранимо, не само нашу децу, већ сву децу која завршавају уметничке академије, која су изабрана међу хиљадама, а онда их неко стави на тржиште. Бранимо их од онога што им се свакодневно спрема. На том тржишту буду употребљени у две – три рекламе и не дају им прилику да се развијају, онако као што смо се ми развијали. О нама су бринули Бојан Ступица, Мира Трајиловић и многи други и управо због тога и ми имамо обавезу да бринемо о талентима који долазе после нас – казала је Бошковићева.
Такође, она је истакла да је свака улога за њу захтјевна и да се у свакој улози, коју прихвати да игра, успије пронаћи.

Related posts

НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ У ДЕРВЕНТИ

admin

Почело документовање страдања у Кострешу и на Чардаку

admin

„ПАНМЕДИК“ ПОЧЕО СА РАДОМ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još