Друштво

Спремна да „плива“ у струци

Иако занимање електричар – електроинсталатер није било оно које сам прижељкивала, ниједног тренутка нисам пожалила, јер сам се пронашла у њему, а добила сам и перспективу када је ријеч о запослењу.

Казала је то Јелена Радоњић, ученик генерације трогодишњих занимања у Средњошколском центру „Михајло Пупин“, која је уједно била једина дјевојка у овој генерацији електричара – електроинсталатера.

Радоњићева је додала да јој није било тешко да буде добар ђак с обзиром да се добро организовала.

– Иако је у питању трогодишње занимање, ова струка је веома перспективна и тражена – казала је Брадоњићева те додала да су другови из разреда увијек  били заштитнички настројени према њој, да су увијек били коректни, али прије свега добри пријатељи.

Она је истакла и да је имала поприличну трему и да је страховала да ли ће се уклопити у мушко друштво, али како се касније показало, није било потребе за тим. Такође, имала је и задршку од тога како ће родитељи реаговати, с обзиром да ријетко који родитељ машта о томе да му кћерка ради посао који је окарактерисан као „мушки“.

Планови

Јелена Брадоњић каже да је током школовања имала пуну подршку родитеља кроз.

– Они су ми били вјетар у леђа. Иста ситуације је и сада када планирам да положим разлику предмета и упишем још једну годину, смјер техничар информационих технологија, па ако ме жеља и воља буде и даље држала, да упишем факултет – објаснила је Брадоњићева.

Related posts

Брашно за 250 породица

Derventski List

Удружење жена прикупља
помоћ за породицу Козаров

Derventski List

Теорија поткована
квалитетном праксом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još