ИЗДВОЈЕНОНовости

Тражиће се могућности за санацију моста

У циљу проналаска рјешења за санацију оштећеног моста у Доњем Детлаку, у наредном периоду биће извршен стручни преглед и процијењено стање конструкције, након чега ће бити израђен елаборат за санацију моста.

Саопштено је то из Градске управе послије данашњег састанка градоначелника Милорада Симића  са мјештанима Доњег Детлака у вези са потребом санације моста који повезује ово село са Доњим Смртићима који припадају Прњавору.

Мост у Доњем Детлаку је у великој мјери оштећен и захтијева значајнију санацију за коју је у овогодишњем плану капиталних улагања било предвиђено 30.000 марака.

– Међутим, овај проблем није био препознат од стране скупштинске већине. Од предвиђених 30.000 КМ за реконструкцију, одлуком нове скупштинске већине за санацију моста издвојено је само 5.000 КМ. Осталих 25.000 КМ је распоређено за реконструкцију других објеката и путева мањег приоритета на подручју града – навели су из Градске управе додајући да је на данашњем састанку констатовано да је у наредном периоду неопходно извршити стручни преглед и процјену стања конструкције, након чега би услиједила израда елабората за санацију моста.

– Елаборатом ће бити дефинисан метод санације, модел и врста реконструкције моста. Градоначелник ће на основу елабората размотрити на који начин је могуће поново обезбиједити средства за санацију моста како би мјештани и остали становници безбиједно користили мост и несметано обављали свакодневне активности – истакли су из Градске управе.

Related posts

У НОВО ЉЕТО УЗ КУКИЈА, ВАТРОМЕТ И КУВАНО ВИНО

admin

СИМИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

admin

Збогом ђачко доба!

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još