Спорт

Улице Дервенте и овог 19. априла
биће у знаку уличне трке

Друга улична трка кроз Дервенту, која је традицију обновила прошле године, и овог 19. априла окупиће више од 500 учеснмика из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.
Тим поводом данас је у Центру за културу одржана конференција за новинаре, а представници Атлетског клуба „Дервента“ и Туристичке организације града, који су организатори трке, истакли су да организација улази у завршну фазу.
Тренер дервентског Атлетског клуба Далибор Врховац казао је да очекује већи број учесника у свим категоријама.
-Имамо, до сада, пријављену екипу из Запрешића, затим из Подгорице и Ужица. Долази нам атлетичар Рус Иван Бубнов који тренира у Подгорици. Са нама ће бити и прошлогодишњи побједници Слађана Стаменковић из „Црвене Звезде“, побједник у трци сениора Урош Гутић, те многи други. Као и прошле године, планирана је трка за све категорије, од цицибана до ветерана – рекао је Врховац истичући да се трка одржава под покровитељством града Дервента и градоначелника Милорада Симића.
-Подршку имамо и од привредника, Волонтерског сервиса, јавних установа и многих других – навео је Врховац додавши да је трка уврштена у календаре атлетских савеза РС и БиХ, те европског атлетског савеза.
Директорица Туристичке организације града Биљана Теофиловић додала је да је ова установа по други пут дио организације трке.
-Ми смо прошле године дошли на идеју на након 30 година оживимо уличну трку, јер Дервента има услове за реализацију овог спортског догађаја. С обзиром да трка има међународни карактер, циљ нам је да сваке године буде све више учесника, јер са аспекта туризма сваки долазак значајнијег броја људи у град прилика је да се покажемо као добри домаћини – казала је Теофиловићева подсјетивши да се трка одржава на Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату.

Пријаве за трку могуће су на адресу ak.derventa@gmail.com или на број телефона 065/ 686-784, али и на дан одржавања трке.
Циљ трке је на Тргу ослобођења испред Градске управе, а котизација за учешће износи седам марака по такмичару.

Related posts

Каратистима „Киме“ шест
медаља на „Сходан купу“

Derventski List

НАЧЕЛНИК СПОРТСКОМ ОПРЕМОМ ОБРАДОВАО КЛУБОВЕ И ШКОЛЕ

admin

Гости имали више среће

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još