ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Учитељица Наташа Плавшић понос Дервенте

Светосавска награда, у коју су уткани лик и дјело Светог Саве као путоказа сваког културног и просвјетног радника, али и образовне установе, представља посебну част за све оне који је заслуже.

Истакнуто је то данас на пријему који је за добитницу ове награде, учитељицу у Основној школи „19. април“ Наташу Плавшић и директорицу ове школе Елвиру Миљић, организовао начелник општине Милорад Симић. Плавшићева је једина из Дервенте овогодишњи добитник Светосавске награде, која се додјељује истакнутим васпитачима, стручним сарадницима и наставницима за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце у претходној школској години.

Овој Дервенћанки, која се нашла на првом мјесту у својој категорији, када је у питању добојска регија која обухвата 26 школа, начелник општине се захвалио, уручивши јој пригодне поклоне.

– Желим да честитам учитељици Наташи на освојеној и заслуженој награди и да истакнем задовољство што су препознате и награђене њене васпитно – образовне способности. Задовољство је утолико веће јер сам и сам био просвјетни радник, те знам да је много залагања и труда потребно како би се постигао овакав успјех – рекао је Симић.

Плавшићева је казала да јој је пријемом указана велика част, те објаснила да као критеријум за награду вреднована и сарадња и подршка локалне заједнице, а која није изостала у случају пројеката које је она кроз свој рад реализовала.

– Сваком просвјетном раднику, признање значи, а посебно када се ради о Светосавској награди у коју је уткан лик и дјело Светог Саве, што је путоказ за сваког културног и просвјетног радника, као и за сваку образовну установу. Морам нагласити да ни један просвјетни радник не обавља свој посао ради било каквог признања, већ да би остварио бољитак – рекла је Плавшићева додавши да су заслуге за њен успјех имају и ђаци и родитељи.

– Ова награда ме мотивише, обавезује и представља подстрек да наставим да радим на пројектима. План је да унапређујем досадашње пројекте, првенствено стазу која ће да води до учионице на отвореном – рекла је награђена учитељица.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић истакла је да је колектив школе једногласно предложио Плавшићеву за Светосавску награду.

– Иако се награда додјељује на основу рада у току једне школске године, ми смо, у ствари Наташу предложили и једногласно изгласали на основу њеног дугогодишњег залагања, рада и свега онога што је учинила за школу, али и град. Управо због тога захваљујем начелнику општине који је препознао значај награде коју је Наташа донијела у Дервенту – рекла је Миљићева.

Светосавска награда састоји се од Светосавске повеље и новчане награде.

 

Related posts

Регресирани дизел одобрен за још 13 корисника

admin

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

admin

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još