Избори

ШАРОВИЋ: КОВАЧЕВИЋ МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ ПРОМЈЕНЕ

Предсједник СДС-a Мирко Шаровић заједно са шефом Kлуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладином Станићем указао је данас у Дервенти подршку кандидату СДС-а и ПДП- а за начелника општине на предстојећим локалним изборима Влади Ковачевићу, те подржао листу кандидата за одборнике СДС-а у општинском парламенту.
Шаровић је оцијенио да је Ковачевић кандидат какав је потребан да буде на челу Дервенте.
– Владо је један од наших најбољих кандидата, пред којим је перспектива, не само једног мандата, већ и више како би промијенио стање у Дервенти. Ми смо му дали повјерење и вјерујем да му вјерују и људи у Дервенти да ће он наћи начина да разумије њихове бриге и проблеме и да ће моћи да их ријеши. Поред тога што се боримо да имамо своје људе на челу општине, са човјеком који ће да води ову средину, ми ћемо се борити за већу аутономију локалних заједница како би могли једноставно да одговоре свим задацима. Мислим да је то неопходно, да Република има ужасан однос према локалним заједницама да су остављене на маргини потреба и то морамо да промјенимо – рекао је први човјек СДС-а додавши да је највећи проблем то да се „стотине грађана сели у друге градове што значи да нису задовољни својим животима овдје, те да траже боље могућности за себе и своју дјецу“.

– Ја вјерујем да Владо зна одговор на питање зашто млади људи напуштају своје градове и да ће у границама својих могућности помоћи да се тај тренд заустави – рекао је Шаровић оцијенивши да је вријеме да СДС преузме ову изборну јединицу и у складу са тим очекује побједу.
Кандидат за начелника Дервенте Владо Ковачевић истакао је проблематику одласка становништва, као и друге проблеме са којима се Дервента суочила у претходном периоду.
– Желим да се захвалим предсједнику Мирку Шаровићу на доласку и указаној подршци мени као кандидату за начелника, као и подршци кандидатима за одборнике и што је дошао да се упозна са проблемима који муче грађане Дервенте. Нажалост, Дервента је град из кога млади људи одлазе, за шта је доказ да сваке године у наше школе, основне и средње, уписујемо све мањи број ђака, а у протеклом периоду изгубили смо и породилиште. Дервенту су заобишли важнији инфраструктурни пројекти као што је аутопут „9. јануар“ за који смо имали чврста обећања да ћемо добити тај прикључак на аутопут у јужном дијелу општине, али до данас тај проблем није ријешен. Као још један инфраструктурни проблем истакао бих и да у Дервенти нису ријешени пројекти у ширем и ужем језгру града гдје улице нису асфалтиране, а у Новом насељу није ријешен проблем канализације. Посебна проблематика јесу и најниже плате радника, као и обесправљеност радника фабрике цијеви „Унис“. Дервента је општина гдје је двије трећине земљишта пољопривредно, а пољопривреда је на кољенима. Многе фарме су затворене или су пред затварањем. Са свим тим проблемима, озбиљним проблемима, морамо да се суочимо у наредном периоду – рекао је Ковачевић.

Related posts

СП ПОЧЕЛА ИЗБОРНУ КАМПАЊУ У ДЕРВЕНТИ

admin

Трећи пут ће РС повести у бољи живот

admin

Радом и сарадњом до још снажније РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još