Спорт

Четири бронзе на
Европском купу

Чланови Клуба борилачких вјештина „Дервента“, млади кик – боксери Стефан Јевтић, Михајло Јеличић, Денис Ађуловић, Божана Нешковић и Сергеј Сидлик, имали су сјајан наступ на Европском купу,а четворо од петоро Дервенћана окитило се бронзаним медаљама.
Ова кик – бокс смотра окупила је у Карловцу око 2.300 бораца из 32 земље, добивши епитет једне од најјачих у регији.

-Стефан Јевтић (-28 кг) у категорији млађих кадета kick light поражен је у првом колу од представника Израела. Михајло Јеличић (-51 кг) млађи јуниор low kick, у полуфиналу је поражен од Италијана свјетског првака, првог носиоца и освајача овог купа, изборивши бронзу. Истом медаљом окитио се и Денис Ађуловић (-63,5 кг) млађи јуниор low kick. Он је у првом колу савладао представника Латвије, док је у полуфиналу заустављен од представника Румуније – казали су из Клуба борилачких вјештина.
Одличан низ наставила је Божана Нешковић (-51 кг) јуниор low kick.

-Божана је поражена у полуфиналу 2:1 у тијесном мечу од много искусније представнице Пољске, освајачице многих турнира, понијевши кући бронзану медаљу. Сергеј Сидлик (-75 кг) сениор low kick у полуфиналу бива поражен у одличном мечу од актуелног јуниорског вицепрвака свијета, борца из нашег братског клуба „Гвардија“ Модрича, Невена Стојановића, освојивши такође бронзу – додали су из клуба истакавши да су већини представника клуба ово били први мечеви у рингу и дисциплини лоw кицк, као и први интернационални наступи.

-Сви они су се показали одлично и дајући посљедње атоме снаге. Исто тако, сви такмичари клуба били су у старосним категоријама гдје су најмлађи што је била још једна отежавајућа околност – истакли су из клуба.

Related posts

Ђаци ОШ „Никола Тесла“ други
на регионалном такмичењу

Derventski List

Павлу Милојевићу бронза

admin

Малешевић заиграо на
Европском шаховском првенству

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još