Друштво

Дервента домаћин
предавања за мљекаре

Дервента ће сутра и у идући четвртак, 9. марта, угостити предаваче из области пољопривреде и производње млијека, а сви заинтересовани произвођачи из Добојске регије добродошли су на предавања која ће бити одржана у Центру за културу.

Прво предавање, фокусирано је на производњу млијека, а стручни предавачи представиће стање у мљекарском сектору регије Добој, нутритивну превенцију свих болести које се јављају прије и послије тељења код музних грла, те топлотни стрес код музних грла.

Стручњаци ће на предавању које је планирано идућег четвртка обрадити тему значаја контроле производности, одгоја подмлатка и актуелних агротехничких мјера у производњи стрних жита.

Организатори предавања су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Подручна јединица Добој и Градска управа Дервента, а међу предавачима биће и стручњаци из Италије.

Почетак предавања најављен је за 11 часова.

Related posts

Предајом нелегалног оружја
грађани су амнестирани од санкција

Derventski List

Заблистали дјечији осмијеси

Derventski List

Ловци сутра нишане шакале

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još