Новости

Нова знања биће од велике
користи у збрињавању пацијената

У Дому здравља Дервента данас су уручена увјерења љекарима и медицинском особљу ове здравствене установе који су прошло обуку под називом „Основни принципи препознавања и транспорта критично обољелих за претхоспитални ниво“.

Проф. др Пеђа Ковачевић, начелник Клинике за нехируршке гране у Универзитетском – клиничком центру Републике Српске казао је да је реализована обука само једна карика у ланцу модернизације у збрињавању најтежих болесника.

– Циљ обуке је да се подигне ниво знања и вјештина људи који збрињавају најтеже болеснике у домовима здравља, службама Хитне помоћи, па даље током транспорта у болнице.  Наш задатак је био да подигнемо ниво знања и вјештина љекара, медицинских сестара и техничара који раде у Дому здравља за рано препознавање најтежег болесника – казао је др Ковачевић који је и национални координатор за интезивну медицину у РС.  

Директор Дома здравља др Мирко Шаран захвалио се др Ковачевићу и др Саши Драгићу који су понудили своје знање љекарима и медицинским радницима из дервентске здравствене установе. – Хвала и директору добојске болнице, јер ова сарадња говори да постоји намјера и жеља да направимо значајан искорак и обезбиједимо бољи квалитет у збрињавању пацијената и њихов транспорт до добојске болнице – рекао је др Шаран.

Related posts

Прве исплате борцима
идућег мјесеца

Derventski List

Лист да истраје у
чувању професије

Derventski List

Љубичасто рухо у знак подршке обољелим од епилепсије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još