Друштво

Муслимани прослављају
Рамазански бајрам

Муслимани у БиХ и широм свијета прослављају Рамазански бајрам.

Почетак Рамазанског бајрама, једног од највећих празника у исламу, као и крај мјесеца поста, рамазана,  јутрос је обиљежен клањањем бајрам-намаза у џамијама широм свијета.

Бајрам се прославља три дана, а први дан се проводи у кругу породице, док се другог дана обилазе мезарја и тај дан се обиљежава и као дан шехида, док је трећи дан предвиђен за дружење с пријатељима и познаницима.

Редакција Дервентског листа упућује честитку свим муслиманима поводом празника, а честитке су упутили и представници локалне управе.

„Грађанима Дервенте, исламске вјероисповијести, упућујем искрене честитке поводом Рамазанског бајрамаса жељом да га прославе у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи“.

ГРАДОНАЧЕЛНИК Милорад Симић

Svim građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ga proslave u miru, radosti i porodičnoj sreći“.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OSLUN!

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA

Mirko Zemunović

„Medžlisu Islamske zajednice u Derventi i građanima Dervente islamske vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, sa želјom da praznik proslave u miru, radosti, zdravlјu i veselјu“

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Komisija za vjerska pitanja

Skupštine grada Derventa

Related posts

ВАТРОГАСЦИ ЈУЧЕ 15 ПУТА ИЗАШЛИ НА ТЕРЕН

admin

Дувански дим подмукли убица

admin

ДОМАЋУ ЗИМНИЦУ ПРАВЕ ПО ЖЕЉИ КУПАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još