РС-РЕГИЈА

СВАКО ЧЕТВРТО ВОЗИЛО БЕЗ ЗИМСКЕ ОПРЕМЕ

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске утврдили су током петодневне акције појачане контроле учесника у саобраћају, да сваки четврти контролисани возач не посједује зимску опрему у возилу, а техничка неисправност возила је утврђена код сваког осмог контролисаног возила.

Полицијски службеници су у оквиру ове акције контролисали укупно 9.020 возила, те утврдили постојање прекршаја у 5.229 случајева.

– Због непосједовање законом прописане зимске опреме издато је 2.159 прекршајних налога, а због утврђене техничке неисправности моторних возила издато је укупно 1.127 прекршајних налога или извјештаја о прекршају. За непрописно затамњене стаклене површине на моторним возилима издато  638 прекршајних налога – саопштено је из МУП-а РС.

Од 15. новембра ове, до 15. априла сљедеће године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове.

За непосједовање зимске опреме, према Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ изриче се новчана казна од 40 КМ и по потреби такво возило се искључује из саобраћаја.

Related posts

ОПРЕЗ ПРИ КУПОВИНИ НА „ЦРНИ ПЕТАК“

admin

ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ СА СРБИЈОМ, ПРОЛАЗ САМО ТЕРЕТЊАЦИМА

admin

ПОЧЕО ДРУГИ ТАЛАС АНКЕТИРАЊА ДОМАЋИНСТАВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još