ИЗДВОЈЕНОНовости

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ПРОСЛАВУ ДАНА РС

У Бањалуци је у току генерална проба за сутрашњи свечани дефиле поводом 9. јануара, Дана Републике, а 27. рођендан Српске слави се под мотом „Поносна и вјечна“.

Прије дефилеа, који почиње у 12 часова, предвиђено је окупљање и постројавање учесника на стадиону Фудбласког клуба „Борац“ одакле ће се Улицом краља Петра Првог Карађорђевића упутити до Трга Крајине, гдје је предвиђен централни програм.

У 14 часова предвиђена је свечана академија у дворани „Борик“, а у 16 часова пријем у Административном центру Владе РС.

Поводом прославе Дана Републике у Бањалуци је данас и сутра на снази посебан саобраћајни режим, а које улице ће бити затворене прочитајте (ОВДЈЕ)

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године као Република српског народа у БиХ одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ. Три године касније, потписивањем Дејтонског мировног споразма, међународно је призната као један од два ентитета у БиХ

http://www.rtrs.tv

Дервента

Дан Републике Српске сутра ће бити обиљежен и у Дервенти и то поменом и полагањем вијенаца погинулим и преминулим борцима Војске РС на централном спомен –обиљежју. Помен је заказан за 10.30 часова, а пола часа касније у Центру за културу биће одржан пријем за представнике јавног живота.

Related posts

УХАПШЕНИ ТЕШЊАЦИ КОЈИ СУ КРАЛИ „ГОЛФОВЕ“

admin

Дежурне службе
заслужују посебну пажњу

Derventski List

Радановић изабран за
предсједника Скупштине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još